Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ocağı İşleten Firmadan Madenci Eylemi Sonrası Açıklama

Amasya’da madenciler ile siyasi parti temsilcilerinin yaptığı eylem sonrası madencilerin çalıştığı firma tarafından konuya ilişkin açıklamada bulunuldu.Gürmin Enerji A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amasya’da madenciler ile siyasi parti temsilcilerinin yaptığı eylem sonrası madencilerin çalıştığı firma tarafından konuya ilişkin açıklamada bulunuldu.
Gürmin Enerji A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün tebliğiyle çalışmanın durdurulduğu ocakta daha güvenli çalışma ortamı sağlanmak için yeni bir proje hazırlandığı ancak hazırlanacak yeni projenin hayata geçirilmesi geçici bir süre alacağı hesaplandığından şirketin politikası gereği burada çalışan personele yeni projenin hayata geçirileceği sürede istihdam sağlamak için şirketin diğer ocaklarına naklinin sağlanmak istenmekte olduğu bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Şirketimizin Yeni Çeltek maden ocağıyla ilgili olayın doğru boyutu ve şirketimizin olaya yaklaşımını kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bu sayede olayla ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçmek, konu hakkında doğru bilgi sahibi olunması sağlanmak istenilmiştir. Öncelikle Yeni Çeltek maden ocağıyla ilgili özet bilgi sunacak olursak, ülke ekonomisine katkı sağlamak, halkımıza yeni istihdam imkanı sunmak için şirketimiz Yeni Çeltek maden ocağına 80 milyon TL yatırım yapmıştır. Ocakta yer altı ve yer üstünde toplam 256 kişiye iş imkanı sunulmuştur. Ocak şirketimiz tarafından devir alındıktan sonra linyit kömür üretimdeki tecrübeleri nedeniyle burada çalışmak üzere Soma Işıklar maden ocağındaki personelimizden bir kısmını Yeni Çeltek’te çalışmak üzere geçici bir süre görevlendirmiştir. Ocak içerisinde karbonmonoksit yükselmesi nedeniyle ocağın devir alındığı tarihten bugüne kadar maalesef düzenli bir çalışma sağlanamamıştır. İki yıla yakın bir süredir çok az çalışma yapılmış olmasına rağmen işçi ücretleri aksatılmadan ödenmeye devam edilmiştir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün 10.02.2016 tarih ve 78671328-100-E.405062 sayılı yazısının şirkete tebliğ edildiği 02.03.2016 tarihi itibarıyla ocakta çalışma durdurulmuştur. Daha güvenli çalışma ortamı sağlanmak için yeni bir proje hazırlanmaktadır. Ancak hazırlanacak yeni projenin hayata geçirilmesi geçici bir süre alacağı hesaplanmaktadır. Şirketimiz, çalışan personeline her zaman sahip çıkmakta olup, haksız bir şekilde işten çıkarmayı hiçbir zaman düşünmemiştir. Burada çalışan personeli işten çıkarmak gibi bir düşüncemiz asla söz konusu değildir. Şirketimizin politikası gereği burada çalışan personele yeni projenin hayata geçirileceği sürede istihdam sağlamak için şirketimizin diğer ocaklarına nakli sağlanmak istenmektedir. Saha ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. İleriki yıllarda çok daha fazla sayıda işçi istihdam etmenin imkanları aranmakta ve bu yönde çalışmalar sürdürülmektedir. Termik santral sahası çalışmaları ise devam etmektedir. Sahanın ön lisansı alınmış olup, ÇED süreci son aşamasına gelinmiştir. Bu konudaki faaliyetler teknik ve idari platformda yürütülmektedir. Bu zor günlerimizde Çeltek iş yerimizde çalışan personelimizin duyarlı olmasını ve Soma Işıklar ocağında üretime katkıda bulunmasını haklı olarak beklemekteyiz. Bu personellerimiz daha öncesinde zaten Soma Işıklar ocağında çalışmaktaydılar. Şirketin içinde bulunduğu ekonomik şartlar gereği üretime katkısı olmayan personele ücret ödeyebilme imkanı bulunmamaktadır. Şirketimiz işçi haklarını korumak, çalışan hiç kimsenin iş akdini feshetmemek için almış olduğu bu karara tüm işçilerimizin gönül rahatlığı içinde uyacağı ümidi içerisindeyiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Dün CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu’nun da katıldığı yürüyüşte madenciler ocağın kapatılması üzerine Soma’ya gitmemek için eylem yapıp, Suluova-Merzifon arasında yürüyüş yapmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.