Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O üniversitedeki öğrenciler OMÜ’ye aktarıldı

Fethullahçı Terör Örgütü(FETO) kapsamında kapatılan Canik Başarı Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne(OMÜ) aktarıldı.FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Canik Başarı Üniversitesi’nde okuyan yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O üniversitedeki öğrenciler OMÜ’ye aktarıldı
Fethullahçı Terör Örgütü(FETO) kapsamında kapatılan Canik Başarı Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne(OMÜ) aktarıldı.
FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Canik Başarı Üniversitesi’nde okuyan yaklaşık 2 bin öğrenci OMÜ’ye devredildi. OMÜ’de mevcut olmayan bölümler için geçici olarak yeni bölümler açılarak öğrenciler bu bölümlerde eğitimlerini tamamlayacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, "Canik Başarı Üniversitesi lisans ve lisans üstü öğrenciler aynı adla olmasa dahi aynı programlar açılarak öğrenciler bu bölümlere yerleştirilecek. Oraya ödedikleri ücretin aynısını OMÜ’de açılacak ayrı bir hesaba yatıracaklar. Bu ücretler her yıl TÜFE’ye göre arttırılacak. Bu öğrenciler puanları yettiği takdirde başka üniversitelere yatay geçiş başvurusunda bulunabilirler. Öğrenciler şimdiden bize dilekçe ile başvuru da bulunmaya başladı. Fakat kayıtların ne zaman başlayacağı ve nelerin gerektiğini ilerleyen zamanlarda açıklayacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.