Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O Konutlarda Oturan Memur Kira Ödemeyecek

Maliye Bakanlığı, Büyükşehir yasasında yapılan değişikliklerin mücavir alan sınırına göre belirlenen hizmet tahsisli konutların kapsamını etkilemeyeceği yönünde görüş bildirdi.Memur-Sen Konfederasyonu, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maliye Bakanlığı, Büyükşehir yasasında yapılan değişikliklerin mücavir alan sınırına göre belirlenen hizmet tahsisli konutların kapsamını etkilemeyeceği yönünde görüş bildirdi.
Memur-Sen Konfederasyonu, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının baraj, termik santral, maden sahası ve ocakları, fabrika, işletme, şantiye, trafo, enerji dağıtım ve iletim merkezleri, gar ve istasyonlar gibi yerlerdeki konutları yeni büyükşehir yasasına göre belediye mücavir alan içinde sayarak hizmet tahsisli konutları sıra tahsisli konuta çevirdiğini ve kamu görevlilerinden kira bedeli talep ettiğini tespit etti.
Konuyla ilgili harekete geçen Memur-Sen, Maliye Bakanlığı’ndan görüş istedi. Maliye Bakanlığı’na istenilen görüşte, 3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde hizmet tahsisli konutların kapsamının genişletilmesi olmasına rağmen bazı kurum ve kuruluşlar tarafından bunun daraltılmaya çalışıldığını, bu konuyla ilgili gerekli uyarıların yapılmasını istedi.
Memur-Sen’in görüşüne cevap veren Maliye Bakanlığı, büyükşehir yasasının, Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Uygulama Yönetmeliğinde her hangi bir kısıtlamaya gerek görülmediği görüşünü bildirdi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Maliye Bakanlığı’nın verdiği görüşün, bazı bahanelere dayanarak toplu sözleşme kazanımlarından olan hizmet tahsisli konutların kapsamını daraltamaya çalışan kamu kurum ve kuruluşlarının tutumuna karşı önemli olduğunu söyledi.
“HİZMET TAHSİSLİ KONUTLARIN KAPSAMINDA DARALMA YOK”
Görüşe göre hizmet tahsisli konutların kapsamında herhangi bir daralma olmayacağını bildiren Tonbul, “Memur-Sen’in imzaladığı 2. ve 3. dönem toplu sözleşme hükümlerine göre mücavir alan dışında kalanbaraj, termik santral, maden sahası ve ocakları, fabrika, işletme, şantiye, trafo, enerji dağıtım ve iletim merkezleri, gar ve istasyonlar gibi yerlerde çalışan kamu görevlilerinden konut kira bedeli alınmıyordu. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının, söz konusu alanların yeni büyükşehir yasasına göre mücavir alan içinde kaldığını iddia ederek, çalışanlara sıra tahsisi ile konut verdiğini ve kira alındığını tespit ettik. Biz de Memur-Sen olarak, Maliye Bakanlığı’ndan bu konuyla ilgili görüş istedik. Kurumlara uyarı yapılması konusunda talepte bulunduk. Maliye Bakanlığı da, kamu görevlilerine tahsis edilen hizmet tahsisli konutların Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Uygulama Yönetmeliğinde her hangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığı görüşüne yer verdi. Belediye mücavir alan dışındaki hizmet tahsisli kamu konutlarının kapsamında herhangi bir daralma olmayacak. Buralarda çalışan kamu görevlilerimiz kira ödemeden oturmaya devam edecek” diye konuştu.
“TEŞVİK ETMEZSEN, PERSONEL TUTAMAZSIN”
Kararın hizmet tahsisli konutlarda oturan kamu görevlileri için çok önemli olduğunu ifade eden Tonbul, “Ülkemizin meskün yerlerden uzak alanlarında çalışan kamu görevlilerine orada çalışmayı teşvik etmek gerekirken, bazı bahanelerle oturduğu yerden kira almaya çalışıyorsunuz. Devlet oralarda personel tutmakta zorlanıyor. Kira aldığınız da o kamu görevlisi ora da durur mu? Hatta oralarda çalışan kamu görevlilerinden elektrik, su yakıt ücreti de alınmaması gerekiyor. Biz Karakaya, Dicle ve Ilısu gibi terör kıskacında olan bu bölgeler için bunu talep ettik. Buralarda personel tutmak istiyorsanız, çalışanınızı bu gibi şeylerle teşvik etmelisiniz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.