Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O katil 11 yıl sonra konuştu

Türkiye'yi karıştıran Rahip Santoro cinayetinin katili Oğuzhan Akdin 11 yıl sonra konuştu. Karanlık cinayetin ardından 12 yıl hapis yatıp serbest bırakılan Akdin, Santoro'yu Hristiyanlık adına misyonerlik yaptığı için öldürdüğünü savundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O katil 11 yıl sonra konuştu

İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'yu Trabzon'da 5 Şubat 2005 tarihinde silahla vurarak öldürmekten 12 yıl hapis yatan Oğuzhan Akdin cezaevinden çıktıktan sonra konuştu. 

Karadeniz Gazetesi'nin haberine göre, "Kiliseye gittiğimde orada görevli olan Rahip Andrea Santoro ile karşılaştım. Zaten silah üzerimdeydi. Kendisiyle konuşmak istedim. Amacım sadece ‘misyonerlik faaliyetleri yapıyor musunuz’ diye sormaktı. ‘Bazı gençlerin Hristiyan yapıldığını bana açıklayabilir misin’ dedim. O da bana Hristiyanlığın hak dini olduğunu, gerçek dinin kendi dinleri olduğunu, bir gün mutlaka bütün Türkleri Hristiyan yapacaklarını söyledi. Bu sırada üzerimde bulunan silahı çıkararak ‘Sizin dininiz değil bizim dinimiz (İslamiyet) gerçek hak dinidir’ dedim ve tekbir getirerek ateş ettim. Rahip Santoro’ya iki mermi isabet etmişti. Çıkarken de havaya bir el ateş ettim ve olay yerinden ayrıldım" iddiasında bulundu.

Akdin, o dönem 16 yaşında bir lise öğrencisi olduğunun hatırlatılıp 'Silahı nereden buldun' diye sorulması üzerine silahı kimsenin vermediğini, o gün evden alıp çıktığını savundu.

18 YIL HAPİS ALMIŞTI

Trabzon’da 5 Şubat 2006 tarihinde, o zaman 16 yaşında olan Oğuzhan Akdin, İskenderpaşa Mahallesi’ndeki Santa Maria Katolik Kilisesi’nde rahip Andrea Santoro’yu tabancayla ateş ederek öldürdü. Olaydan 3 gün sonra Trabzon’da yakalanan Akdin’e, yargılandığı davada 18 yıl 10 gün hapis cezası verildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.