Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nusaybinli çocukların yürek yakan bayramı

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle aileleriyle birlikte evlerini terk etmek zorunda kalan Nusaybinli çocuklar, bayramı arkadaşlarından uzak geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.Nusaybinli çocuklar, her yıl dört gözle bekledikleri bayramı bu yıl...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle aileleriyle birlikte evlerini terk etmek zorunda kalan Nusaybinli çocuklar, bayramı arkadaşlarından uzak geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.
Nusaybinli çocuklar, her yıl dört gözle bekledikleri bayramı bu yıl buruk geçiriyor. Terör örgütü PKK yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle aileleriyle birlikte evlerini terk ederek Kızıltepe’ye yerleşen Nusaybinli çocuklar, yaşıtları dışarıda bayramı doyasıya yaşarken arkadaşlarından ayrıldıkları için evin içinde oynayarak zaman geçiriyor.
“Bayram elbisesi almadık”
10 yaşındaki Seyfettin Çeçan, “Nusaybin’de bayram daha güzeldi. Arkadaşlarım vardı, beraber geziyorduk. Şeker topluyorduk. Çok güzeldi. Şimdi ise Kızıltepe’deyim, arkadaşım yok, şeker toplayamadım. Paramız olmadığı için bayram elbisesi almadık. Arkadaşım olmadığı için küçük kardeşimle evin içerisinde oynuyoruz” dedi.
“Şeker toplamaya gitmedim”
Arkadaşının Nusaybin’de kaldığını belirten Mustafa Çeçan ise “Nusaybin’de arkadaşlarım vardı, orada kalmışlar. Burada arkadaşım yok. Şeker toplamaya gitmedim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.