Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nusaybinli çocuklara psikolojik destek verilecek

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Nusaybin’de 134 gün süreyle devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların, çocuklarda travma etkisi oluşturduğuna dikkat çekti. Yavuz ilçedeki çocuklara psikolojik destek vereceklerini...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Nusaybin’de 134 gün süreyle devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların, çocuklarda travma etkisi oluşturduğuna dikkat çekti. Yavuz ilçedeki çocuklara psikolojik destek vereceklerini kaydetti.
Uzm. Dr. Saffet Yavuz, sokağa çıkma yasağının bazı mahallelerinde kısmi olarak kaldırıldığı Nusaybin ilçesindeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. İlçede her türlü sağlık önlemini aldıklarını anlatan Yavuz, “Nusaybin’de bütün izlenmesi gereken gebeleri, aşılanması gereken bebekleri, gerek Nusaybin’de kalan gerekse Nusaybin’den göç edenleri tespit ettik. Bunları ilgili aile hekimlerine yönlendirip, gerekli sağlık hizmetleri almalarını sağladık. Çok az sayıda ulaşamadığımız vatandaşımız kaldı. Şu anda yasağın kalkmasıyla birlikte Nusaybin’de görevli tüm aile hekimlerimizin hepsi görevlerinin başında. Şuanda tüm nüfuslarını aile hekimliğine çağırarak, tarama işlemlerini başlatmışlardır. Nusaybin’de ciddi bir halk sağlığı yoktur. Sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana gebe ölüm vakamız olmamıştır” dedi.
“Psikolojik destek verilecek”
İlçede, 134 gün süren sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların çocuklarda travma etkisi oluşturduğuna dikkat çeken Yavuz, şunları kaydetti:
“Sokağa çıkma yasağı süresince de sağlık hizmetlerini eksiksiz olarak yürütmeye gayret ettik. İlçe Kaymakamı ile uyum içerisinde çalıştık. Aile sağlığı merkezlerinde hizmet veriyoruz. Bir merkezimizde hasar meydana geldi. En kısa sürede kirala yolu ile eksikliğimizi tamamlayacağız. Toplum sağlığı merkezi içerisinde hizmeti aksatmadan devam ediyorlar. Bu süre zarfı içerisinde Nusaybin’e dönen özellikle çocuklarımız için travma sonrası stres bozukluğu için alarm durumundayız. Bu anlamda Kocaeli üniversitesinden tıp fakültesinde çocuk psikiyatrisi bir hocamızdan destek alıyoruz. Aile hekimliği ve aile sağlığı elemanları bu konuda bir eğitime tabi tutuldular. Psikolog arkadaşlarımız, sosyal çalışma arkadaşlarımız okulların açılmasıyla birlikte çocuklarımızı okula adapte sağlayacak şekilde hazır hale getirecekler. Yine ağız ve diş sağlığı taramalarımız, kanser taramalarımız başlamış olacak. Şuanda çalışmalarımızda her hangi bir aksama yoktur.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.