Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nusaybin’deki Tahribatın Fotoğrafları

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının verdiği zarar, bölgeden çekilen fotoğraflarla gözler önüne serildi.Mardin’in Nusaybin ilçesinde açılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının verdiği zarar, bölgeden çekilen fotoğraflarla gözler önüne serildi.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde açılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerlerin 14 Mart’ta başlattığı “Atmaca-7 Nusaybin Müşterek Özel Birlik Operasyonu” sürüyor. Mardin Valiliği, Dicle, Fırat, Kışla ve Abdulkadir Paşa mahallelerinde yoğunlaşan operasyonlarda şuana kadar 227 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 96 barikatın kaldırıldığını ve 227 el yapımı patlayıcının imha edildiğini açıkladı. İlçede güvenlik güçlerinin temizlediği mahallelerde arama tarama çalışmaları başladı.
En son 14 Aralık 2015 günü Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde ilan edilen ve 21 Aralık’ta ilçe genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı, 24 Aralık’ta kaldırılmıştı. Operasyonların ardından PKK’lı teröristler, 4 mahallenin yanı sıra Suriye sınırındaki Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde de kazdıkları çukurlara ve kurdukları barikatlara patlayıcı tuzaklamıştı. 400’ü aşkın çukur kazılan, barikat kurulan, patlayıcı tuzaklanan ilçede, terör örgütünün dağ kadrosundan gelenler ile birlikte 350 dolayında terörist bulunduğu tespit edildi.
Terör örgütü PKK mensuplarının ilçedeki evlere verdiği zararı bölgeden çekilen fotoğraflar ortaya koydu. Fotoğraflarda, teröristlerin karargah gibi kullandıkları evlere verdiği zarar açık bir şekilde görülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.