Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nusaybin’de 5 Kişilik Bir Aile Güvenli Bölgeye Tahliye Edildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5 kişilik bir aile, asker ve polisin ortak operasyonuyla "Kirpi" adı verilen zırhlı askeri araca alınarak güvenli bölgeye tahliye edildi.Artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması,...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5 kişilik bir aile, asker ve polisin ortak operasyonuyla "Kirpi" adı verilen zırhlı askeri araca alınarak güvenli bölgeye tahliye edildi.
Artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilebilmesi için Mardin Nusaybin’de dün (14 Mart) sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, başlatılan operasyonlar kapsamında bugün saat 08.30’da operasyon bölgesinde 3 çocuklu 5 kişilik bir aile, kendi istekleri üzerine evlerinden alınarak güvenli bölgeye nakledildi. Asker ve polisin ortak tahliye operasyonunda aile üyeleri "Kirpi" adı verilen zırhlı askeri araçla güvenlik alana tahliye edildi.
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’DAN VATANDAŞLARA HAİN TEHDİT
Çok sayıda insanın evlerini bırakarak ilçeyi terk ettiği Nusaybin’de, teröristler halkın bölgeyi terk etmesine karşı direnirken vatandaşlar üzerinde yoğun bir baskı ve tehdit ortamı oluşturmaya çalışıyor.
Nusaybin’nde operasyon bölgesinden güvenlik bölgeye geçmek isteyen vatandaşlar, bölücü terör örgütü mensuplarınca tehdit edildi. Teröristler, tahliyelerine izin vermedikleri halka, "kaçmaları durumunda evlerinin havaya uçurulacağı" tehdidinde bulundu.
Vatandaşların ortak ifadelerine göre teröristler, güvenli bölgeye geçmek isteyen bölgedeki vatandaşlara, "kaçmayı başarsalar dahi evlerinin havaya uçurulacağını, mallarının kalanlara dağıtılacağını, bir daha da buraya dönmemelerini" söyleyerek korku ortamı yaratmaya çalışıyor. Bu tehditlere rağmen vatandaşlar en ufak bir fırsat bulduklarında ilçeyi terk ediyor.
"ANKARA’DAKİ SON SALDIRI ÖRGÜTÜN PSİKOLOJİK ÇÖKÜŞÜNÜ GÖSTERİYOR"
Nusaybin’de halkın teröriste destek vermediğini bildiren kaynaklar, "Bu davranış teröristlerin sonunu daha hızlı getirecek ve bölge huzur ve sükuna kavuşacaktır.Terörist örgütün Ankara’daki son saldırısı da aslında yaşadıkları psikolojik çöküşün bir tezahürüdür, umutlarının tükenişidir. Sözde mücadeleleri debelenmeye dönüşmüştür. Debelenmeler hep kısa sürelidir ve sonu tükeniştir" tespitinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.