Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nusaybin Şehitleri İçin Tören Düzenlendi

Mardin’in Nusaybin içesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Piyade Binbaşı Turgay Çelik, Jandarma Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla ve geçici köy korucusu Adnan Durak’ın naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin içesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Piyade Binbaşı Turgay Çelik, Jandarma Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla ve geçici köy korucusu Adnan Durak’ın naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketine uğurlandı.
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de dün teröristlerin saldırıları sonucu şehit düşen Jandarma Piyade Binbaşı Turgay Çelik, Jandarma Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla ve geçici köy korucusu Adnan Durak için tören düzenlendi. 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz. 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, şehidin yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşlarının katafalka konulması ile başladı. Şehitlerin özgeçmişi okunduktan sonra, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı dua okudu. Törende birlik adına konuşma yapan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, “Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun” dedi.
Ardından Jandarma Piyade Binbaşı Turgay Çelik’in cenazesi İstanbul’a, Jandarma Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla’nın cenazesi Nevşehir’e ve geçici köy korucusu Adnan Durak’ın cenazesi ise Nusaybin’in Tepealtı Mahallesi’ne uğurlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.