Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Norveçli Aile Kedisini Göz Ameliyatı İçin Ydü Hayvan Hastanesi’ne Getirdi

Norveçli aile tarafından göz ameliyatı için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sabah saatlerinde getirilen Gracy isimli kedinin 4 saat süren operasyonu, Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde başarıyla tamamlandı.Norveçli Elsa Maria...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Norveçli Aile Kedisini Göz Ameliyatı İçin Ydü Hayvan Hastanesi’ne Getirdi
Norveçli aile tarafından göz ameliyatı için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sabah saatlerinde getirilen Gracy isimli kedinin 4 saat süren operasyonu, Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde başarıyla tamamlandı.
Norveçli Elsa Maria Hunberg’in Gracy isimli kedisi gözünde yaşadığı sorun sebebiyle gerekli muayeneler sonucunda, Veteriner Hekimin göz uzmanları ile yaptığı konsültasyon sonucunda Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde ameliyat edilmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getirildi.
Bir gözünü kaybetmiş kedinin diğer gözünde yaşadığı sorun sebebiyle götürüldüğü hastanede muayenesini gerçekleştiren Veteriner Hekim, yapılan konsültasyonlar sonucunda kediyi ekipman ve donanımı ve de göz konusundaki uzman kadrosu sebebi ile Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne yönlendirdi. Sahibinin onayı ile birlikte Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi hekimleri ile temasa geçen Veteriner Hekim, kedinin sorunu ile ilgili hekimleri bilgilendirdi ve ameliyat için uygun gün belirlendi.
OPERASYON BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, gözünde problem olan 1 yaşındaki kedinin Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde 4 saat süren operasyonu Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Eser Özgencil ve ekibi tarafından başarı ile gerçekleştirildi. Kedinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken; akşam yurt dışına gidebileceği bildirildi.
“GÖZ KONUSUNDA UZMAN BİR EKİBİMİZ VE DONANIMLI BİR HASTANEMİZ VAR”
Kedinin durumu ile ilgili konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, “Kedinin bir gözünde görme kaybı var; diğer gözünde ise korneada yapışmalar vardı. Durumu bize ileten muayene için götürüldüğü Veteriner Hekimden detaylı bilgileri aldık ve ameliyat için kedinin buraya gelmesinin uygun olduğunu belirttik” dedi. Göz hastalıkları ve ameliyatları konusunda donanımlı bir ekibe sahip olduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, “En hassas noktalardan biri olan göz konusunda gerçekten son derece donanımlı bir uzman kadromuz ve son teknoloji ile donatılmış bir hastanemiz var. Son derece titizlikle gerçekleştirdiğimiz tedavilere devam ediyoruz” dedi.
“AMELİYATIN BAŞARILI GEÇMESİNDEN ÇOK MUTLUYUM”
Kedinin sahibi Elsa Maria Hunberg, Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ni çok beğendiğini ve içinin rahat ettiğini ifade ederek, “Burası gerçek bir hastane gibi, insanlar için yapılan hastaneler gibi. Çok beğendim ve tüm yapılan işlemlerdeki titizlikten çok memnun kaldım. Kedimizin bir süredir bir gözü görmüyor ve diğer gözünde de sıkıntılar başlayınca onu veterinere götürdük. Veteriner hekim ise Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi uzmanları ile görüştü ve ameliyatın buradaki uzman doktorlar ve donanımlı hastanede olmasını önerdi. Biz de kendisinin önerisini dinleyerek kedimizi getirdik. Ameliyatın başarılı geçmesinden çok mutluyum, tüm ekibe teşekkür ederim” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.