Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niksar’dan Nusaybin’deki Güvenlik Güçlerine Bir Tır Su

Tokat’ın Niksar ilçesinden Mardin’in Nusaybin ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerine bir TIR dolusu su ve gıda paketi gönderildi.Niksar Belediyesi’nce Mardin’in Nusaybin ilçesinde vatanın birliği ve dirliği için çarpışan güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Niksar’dan Nusaybin’deki Güvenlik Güçlerine Bir Tır Su
Tokat’ın Niksar ilçesinden Mardin’in Nusaybin ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerine bir TIR dolusu su ve gıda paketi gönderildi.
Niksar Belediyesi’nce Mardin’in Nusaybin ilçesinde vatanın birliği ve dirliği için çarpışan güvenlik güçlerine bir TIR Ayvaz Suyu ile Niksar Kent Konseyi tarafından ise nevresim ve Niksarlı hanımların hazırladığı gıda paketleri hazırlandı.
Niksar Çilhane Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar halkına yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti. Başkan Özcan konuşması sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Niksar halkının Bayır Bucak Türkmenlerine yapmış olduğu yardımları hatırlatan Başkan Özcan “Niksar halkı Bayır Bucak’taki Türkmen kardeşlerimize ciddi katkılar sağladılar. Niksar halkı kadirşinastır. Niksar halkı gerçekten yüreğinde hissettiği bu acıları paylaşmak, oradaki soydaşlarımızın sıkıntılarını bir nebze paylaşmak için elinden geleni yaptı” dedi.
Terör ortamında güvenlik güçlerimizin, bizlerin ve çocuklarımızın güvenliği ile geleceği için canlarıyla, kanlarıyla mücadele ettiklerini belirten Belediye Başkanı Özdilek Özcan “Güvenlik güçlerimize devletimiz katkılar sağlıyor. Bizler de onlara destek anlamında, Niksar halkının onların yanında olduğunu ifade etmek için kahramanlarımıza hazırlık yaptık. Bu manada Kaya İsmet Özden Ortaokulu öğrencilerimiz yüreğinden hissettiklerini kağıda dökerek kahramanlarımıza yolladılar. Güvenlik güçlerimizin en çok ihtiyacının olduğu şey moraldir. Bizler Niksar olarak bir şehit verdik. Bütün şehitlerimiz bizlerin ağabeyleri ve kardeşleridir. Hepsi bu vatanın evladıdır. Ama Samet Pişkin şehidimiz babasına dedi ki ’Baba burada ortam kötü. Ama biz bu devletin bir tane çakıl taşını vermeyeceğiz.’ Yine Pazar ilçemizde Özel Harekat Polisimiz Ahmet Atilla Güneş kardeşimizin cenazesinde hanımı dedi ki ’Asla ağlamayacağım. Ben gururluyum. Feda olsun eşim bu vatana.’ Özel Harekat Polisimiz Ahmet Atilla Güneş’in silah arkadaşları şehidimizin oğluna sarıldı ağladı. Şehidimizin oğlu dedi ki ’Neden ağlıyorsunuz. Ağlamayın. Bugün ağlama günü değil. Bugün babamın şehitlik mertebesine ulaştığı bir gündür.’
Çok şükür bu milleti asla dize getiremeyecekler. Bizler de buradan Niksar halkı olarak tüm kahramanlarımıza destek olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Yüreğimizden ve şimdilik elimizden gelen bu. Ama her namazımızda dua ediyoruz. Onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Bizler, Şehidimiz Samet Pişkin’in dediği gibi ’bu vatanın tek çakıl taşını bile kimseye vermeyiz’. Bize bu vatanı emanet eden atalarımızın, hangi şartlarda emanet ettiğini biliyoruz. Kanlarıyla, canlarıyla, etleri ve kemikleri birbirine karışarak bu vatanı bize emanet ettiler. Bizlerin yaptığı yardım onlara ufak bir katkı sadece. Onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Onlar geri dönmeyi düşünmüyorlar. İzinlerini iptal edip arkadaşlarını yalnız bırakmıyorlar. Dualarımız böyle bir acının bir daha yaşanmaması içindir. Allah güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ali Canbolat’ın yaptığı duayla destek TIR’ı yola çıktı. Düzenlenen programa ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Dönmezoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Erarslan, Niksar Ülkü Ocağı Başkanı Hüseyin Gündoğdu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
NİKSARLI KADINLARDA GÜVENLİK GÜÇLERİNİ UNUTMADI
Öte yandan Niksar Belediyesi tarafından, Mardin Nusaybin’de görev yapan polis ve askerler için Niksar Kent Konseyi tarafından da destek geldi. Niksar Kent Konseyi tarafından 300 adet çorap, 300 adet nevresim ile Niksarlı kadınların kendi elleriyle yapmış olduğu gıda malzemesi ve cevizli ekmekler hazırlandı. Ayrıca hazırlanan destek paketlerinin içinde Niksarlı vatandaşların güvenlik güçleri için yazdığı mektuplar bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.