Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nikahtan sonra soluğu demokrasi nöbetinde aldılar

Darbe girişiminin ardından sokaklara dökülen vatandaşlar biran olsun meydanları boş bırakmazken, dünkü demokrasi nöbetinde ilginç bir olay yaşandı. Hayatlarını birleştiren Kader ve Yunus Emre Savaş çifti, nikahlarının hemen ardından...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişiminin ardından sokaklara dökülen vatandaşlar biran olsun meydanları boş bırakmazken, dünkü demokrasi nöbetinde ilginç bir olay yaşandı. Hayatlarını birleştiren Kader ve Yunus Emre Savaş çifti, nikahlarının hemen ardından demokrasi nöbetinin tutulduğu Valilik meydanına geldi.
Darbe teşebbüsünü engellemek adına 15 Temmuz Cuma gününden itibaren meydanları terk etmeyen 7’den 70’e tüm Malatyalıların yoğun ilgi gösterdiği demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma nöbetleri sürüyor.
Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü personellerinden Yunus Emre Savaş da hayatını birleştirdiği Kader Akbaba ile nikahtan hemen sonra Hükümet Meydanı önündeki gösterilere katıldılar.
Alandaki Malatyalıların alkışları ile sahneye çıkan genç çifti, protokol üyeleri de tebrik etti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başta olmak üzere platformda bulunanlar tarafından tebrik edilen Kader-Yunus Emre Savaş çifti, alanda bulunan vatandaşları selamladılar.
"Ülkenin bağımsızlığı ve halkın özgürlüğü için"
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, milli iradenin sahiplenmesi adına örnek alınacak bir davranış sergileyen Kader- Yunus Emre Savaş çiftine bir ömür boyu mutluluklar diledi.
Türkiye çapında devam eden ‘Demokrasi’ ve ‘Milli İradeyi Sahiplenme’ gösterilerinin Türkiye’nin bağımsızlığı ve vatandaşların hürriyeti açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Ülkemiz çok kritik günlerden geçmektedir, tüm vatandaşlarımızın ortak tepkisiyle gözü dönmüş, insanlıktan çıkmış, ülkeyi iç karışıklığa sürüklemek isteyen hainlerin planları bozuldu. Altıncı gününü yaşadığımız “Milli İrade” nöbetinin ülkenin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu işte bu genç çiftimizin örnek alınacak davranışıyla görmekteyiz. Mesai saatleri içerisinde işimizi en güzel ve layıkıyla yaparken, akşamları da nöbete devam ediyoruz. Belediye personellerimizden olan Yunus Emre kardeşimiz, hayatını Kader Akbaba kızımızla birleşti. Bugün onların nikahlarını kıydık. Birlikte mesai yaptığımız kardeşlerime ’gündüzleri işimize bakacağız, akşamda nöbete devam edeceğiz’ dedim. Bu çiftimiz de ‘nikahımızdan sonra alana geleceğiz ve nöbete devam edeceğiz’ diyerek takdir edilecek bir davranış sergilediler. Genç çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Hayat boyu direnen, haktan ve adaletten yana olmalarını temenni ediyorum. Allah hayırlı ve mübarek etsin” diye konuştu.
Kına örtüsündeki ‘önce vatan’ yazısı büyük alkış aldı
Yunus Emre Savaş’ın omuzundaki ‘kına örtüsünde” büyük harflerle yazılan ‘Önce Vatan” yazısı ise dikkatlerden kaçmazken, platformda bulunan protokol üyeleri, genç çifti kutladı.
Vatandaşların büyük alkışları altında platformdan inen Kader-Yunus Emre Savaş çifti, daha sonra alandaki yerlerini alarak “Milli İrade” nöbetine devam ettiler.
“Allah onları ıslah etsin”
Hayatlarının en mutlu gününde “Milli İrade” nöbetine devam eden Kader-Yunus Emre Savaş Çifti, “Her şey güzel vatanımız ve bayrağımız için, bizde nikahımızı kıydık, bu ülkeyi seven her vatandaş gibi elimize Türk Bayrağını alarak alana koştuk. Hiç kimse bizim kardeşliğimizi ve birliğimizi bozamaz. Darbeye kesinlikle hayır diyoruz. Allah bunu yapanları ıslah etsin. İdam istiyoruz, idam” diye konuştular.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.