Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nijer’de Agadez Üniversitesi’ne ekipman ve malzeme desteği

TİKA, Nijer’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Nijer’de özellikle eğitim alanında önemli projeleri hayata geçiren TİKA tarafından Nijer’de Agadez Üniversitesi’ne ekipman ve malzeme desteğinde bulunulduAgadez...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA, Nijer’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Nijer’de özellikle eğitim alanında önemli projeleri hayata geçiren TİKA tarafından Nijer’de Agadez Üniversitesi’ne ekipman ve malzeme desteğinde bulunuldu
Agadez Üniversitesi’nin eğitim ve araştırma kalitesinin artırılması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması bakımından temin edilen malzeme ve ekipman Agadez Üniversitesi yetkililerine düzenlenen törenle teslim edildi.
Törene, Agadez Üniversitesi Rektörü Natatou Ibrahım, Agadez Sultanı Oumarou Ibrahim Oumarou, Agadez Üniversitesi Rektör Yardımcısı Haoua Amadou, Agadez Belediye Başkanı RissaFeltou, Agadez Vali Yardımcısı Ousseini Maman ve TİKA yetkilileri katıldı.
Agadez Üniversitesi Rektörü Ibrahım törende yaptığı açıklamada, TİKA tarafından temin edilen ekipman ve malzemeler için en içten teşekkürlerini ifade ederek, tedarik edilen malzemelerin en iyi şekilde kullanılarak üniversitenin eğitim temelinin iyileştirilmesine katkıda bulunacağına inandığını kaydetti.
Ayrıca Agadez Üniversitesi Rektörü Ibrahım,15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de yaşanan darbe girişimine de değinerek, Nijer Halkının küresel terörizmle mücadelede daima Türk halkının yanında olacağını vurguladı. Agadez Üniversitesi Rektörü Ibrahım, “Yaşasın Türk İşbirliği,Yaşasın Türkiye,Yaşasın Nijer” diyerek sözlerini tamamladı.
TİKA Niamey Program Koordinatörlüğü yetkilileri tarafından da iki ülkenin Osmanlı Devleti dönemine dayanan tarihi bağları olduğu belirtilerek,iki dost ülke arasındaki işbirliğinin giderek güçlenmesi temennisinde bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.