Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niğde’den 27 Yardım Tır’ı Dualarla Yola Çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası kapsamında, Niğde’den 27 TIR güneydoğuya doğru yola çıktı.Cuma namazı çıkışı Sungurbey Camii yanında...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası kapsamında, Niğde’den 27 TIR güneydoğuya doğru yola çıktı.
Cuma namazı çıkışı Sungurbey Camii yanında düzenlenen törenle TIR’lar dualarla uğurlandı.
Müftü Gürpınar, yaptığı konuşmada, “Kampanyaya ilimizde coşkuyla başlandı. 10 gündür ciddi katkılarla belli bir noktaya geldi. 3 gün önce 18 TIR’ımızı Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Hatay illerimize göndermiştik. Bugün ise 27 TIR’ımız hazır vaziyette un, bakliyat, su ve patates gibi gıda maddelerinden oluşan toplam 45 TIR gıda maddesini güneydoğu sınır illerimize göndermiş bulunuyoruz. Toplam 45 TIR olan bu gıda maddesi birkaç gün içerisinde Niğde’nin plakası olan 51’e ulaşacak. Niğdeli din kardeşlerimizin katkısı olarak güneydoğu illerimizde misafir olarak bulunan Suriye’den, Irak’tan başka İslam ülkelerinden gelip illerimize ülkemize sığınan bu insanların yaralarını sarma anlamında ciddi bir katkı olacaktır. Toplam değeri 2 milyon TL’ye yakın bir gıda maddesi katkısıdır. Niğde gibi nüfusu çokta yoğun olmayan bir ilden bu yardım memnuniyet vericidir, takdire şayandır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.