Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niğde’de Şehit Ömer Halisdemir Parkı törenle açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine yaptırılan şehit AstsubayÖmer Halisdemir’in isminin verildiği park düzenlenen törenle açıldı.Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine yaptırılan şehit AstsubayÖmer Halisdemir’in isminin verildiği park düzenlenen törenle açıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla 30 günde tamamlanan Şehit Ömer Halisdemir Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğluve Erdoğan Özegen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Niğde Belediye başkanı Faruk Akdoğan, Kocaeli Milletvekilleri Şehit Ömer Halisdemir’in ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit kardeşi gözyaşlarını tutamadı
Programın açılışında şair Dursun Ali Erzincanlı ’30 Kuş’ şiirini okudu. Şiir programa katılan Şehidin kardeşlerine ve vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bizim iman esaslarımızda ve kitabımızda şehitlerin ölmediğini bizzat yaşadığını fakat bizim onları fark etmediğimizi yüce yaratıcımız bize haber veriyor. Ömer Halisdemir kardeşimizi görevini yaptı, kendisine verilen görevi ondan beklenen den çok daha güzel şekilde yerine getirdi. Gençlerimizi evlatlarımızı Ömer Halisdemir imanıyla, ahlakıyla, çelik iradesiyle yetiştirme görevimiz var. Öyle evlatlar yetiştireceğiz ki bizim bu yaptığımız parkların en güzellerini onlar yapacaklar” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da, “15 Temmuz 2016 hakikaten çok karanlık bir geceydi. Fakat o geceyi Aziz şehidimiz Ömer Halisdemir’in tabancasından çıkan o kurşunun kıvılcım aydınlattı ve o aydınlıkla birlikte çok aydınlık bir sabaha erişmesine vesile oldu. Ömer Halisdemir şehidimizden ve onunla birlikte şehadet şerbeti içen 241 şehidimizden Allah razı olsun” diye konuştu.
Şehit Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir bir konuşma yaptı. Ağabey Doğan Halisdemir, “Ömer Halisdemir, ailesine düşkündü. Her gün annesini, babasını, kardeşlerini telefonla arardı. İzine geldiğinde mutlaka akrabalarını ziyaret ederdi. Ömer helali ve haramı bilir kul hakkına dikkat ederdi. Vatanın selameti için şehit olacağını Ömer’den birkaç defa işittim. Allah ona 15 Temmuz’da vatanımız için şehadeti nasip etti. Biz ailesi olarak Ömer Halisdemir’in ismini siyasi ve ticari olarak istismar edilmesine karşıyız. Çünkü Ömer vatanımız ve ay yıldızlı bayrağımız için şehit oldu. Hiç bir yerden gelen yardımı kabul etmedik devletimiz bizim her zaman yanımızda” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.