Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niğde’de Görülen İşıd Davası Yeniden Ertelendi

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren IŞİD terör örgütü üyesi 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma çıkışında şehit Üstçavuş Adil Kozanoğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren IŞİD terör örgütü üyesi 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma çıkışında şehit Üstçavuş Adil Kozanoğlu’nun annesi Hatice Kozanoğlu, "İnşallah hak ettiği cezayı alacaklar adalet yerini bulacak" dedi.
Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmaya, saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu’nun babası Duran Kozanoğlu, annesi Hatice Kozanoğlu, kardeşleri Şuayip ve Tayfun Kozanoğlu, polis Adem Çoban’ın babası Mevlüt Çoban, kardeşi Ramazan Çoban, tutuklu sanıkların baro tarafından atanan avukatları ile şehit yakınlarının avukatları katıldı.
Mağdurların raporlarının eksikliği nedeniyle bugün görülen dava, sanıkların tekrar mütalaanın kendi dillerine tercüme edilmesi için 15 Haziran’a ertelendi.
Kamyon şoförü Turan Yaşar’ın ailesinin avukatı Ali Çil mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada, "Eksiklikler tamamlandı. Bir tane talimat eksiğimiz var. Önümüzdeki duruşmaya 15 Hazirana kaldı. Savcı mütalaasını okudu. En ağır cezaları isteriz. Terörle mücadele, kanunu tatbikini istedi. Orada bu cezaların hepsine artış uygulanacak. Adam öldürmeleri için ayrı ayrı 3 kere, yaralanmalar için 8 kere her biri için ceza almasını istedi savcı. Bunlar Türkçe bilmedikleri için istenilen cezaların uygulanan ceza maddelerinin çevrilmesi gerekiyor. Onlara sunulacak cezaevinde. Onlar da inceleyecek. Bununla ilgili savunma haklarını kullanacaklar. Bundan sonrada 15 Haziran’da muhtemelen karar" dedi.
OLAY
Olay, Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 20 Mart 2014’te meydana gelmişti. K.Ö.’nün yönetimindeki taksi ile İstanbul’a gitmek üzere Hatay’dan yolan çıkan Benyamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri, Ulukışla-Adana Otoyolu’nun Gedeli viyadüğündeki rutin yol kontrolünde taksiyi durdurmak isteyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açarak Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban’ı şehit edip 7 asker ve yolcu otobüsündeki bir kişiyi de yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar’ı da öldürerek kaçtı.
TEDAVİ İÇİN DOKTORA GİDİNCE YAKALANDILAR
Çatışmada yaralan ve tedavi için Eminlik Köyü’ndeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na giden teröristlerden 2’si burada, diğeri de Köşkönü Köyü’nde yakalandı. Teröristlerin üzerinde ve gasp ettikleri kamyonda yapılan aramada 3 kalaşnikof, 3 tabanca 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya ele geçirildi. IŞİD terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen ve Ankara’ya gönderilen teröristler, sorgularının ardından sevk edildikleri Ankara 9’uncu Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada Fuad Mövsümöv de gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.