Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niğde darbe girişimine karşı meydanlara indi

Niğde’de on binlerce vatandaş darbe girişimi sonrası sokaklara döküldü. Niğde Hükümet meydanında toplanan on binlerce vatandaş dua etti.Bir grup askerin darbe girişimi sonrası halk sokaklara döküldü. Darbe girişiminin ardından binlerce...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 03:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 03:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Niğde’de on binlerce vatandaş darbe girişimi sonrası sokaklara döküldü. Niğde Hükümet meydanında toplanan on binlerce vatandaş dua etti.
Bir grup askerin darbe girişimi sonrası halk sokaklara döküldü. Darbe girişiminin ardından binlerce Niğdeli meydanda toplanarak sloganlarla darbeyi protesto ettiler. 7’den 70’e herkesin ellerinde Türk bayrakları ile toplandığı meydanda hep bir ağızdan darbeye lanet yağdı. Gecenin geç saatleri olmasına rağmen belediye ve polis hoparlöründe ‘Demokrasiye sahip çıkalım için meydana gelin’ anonsları yapıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile darbeye karşı tek vücut olan Niğdeli vatandaşlar alana giren Yunus polis ekiplerine alkışlayarak destekte bulundu.
Sık sık getirilen tekbirlerle darbe girişimine karşı çıkan vatandaşlar milli iradeye sahip çıkma adına caddeleri doldurdu. Kentte tüm camilerde de sela ve ezan okunurken kalabalığın meydandaki bekleyişi devam ediyor. Meydanda kalabalığa seslenen AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, “Vatana, millete, demokrasiye bu ülkenin dirliğine birliğine sahip çıktığını gösteriyoruz. Türk ordusu, Türk milletinin yanındadır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.