Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nestle ile sağlıklı adımlar

Nestle’nin Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin dengeli ve yeterli beslenmesini amaçladığı "Türkiye turu" Bursa ile devam ediyor.Nestle Türkiye Genel Müdürü Felix Alleman ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nestle ile sağlıklı adımlar

Nestle’nin Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin dengeli ve yeterli beslenmesini amaçladığı "Türkiye turu" Bursa ile devam ediyor.

Nestle Türkiye Genel Müdürü Felix Alleman ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan’ın katılımıyla Bursa’da düzenlenen toplantıda, doğru beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktivitenin sağlıklı gelecek nesiller yetiştirmede önemine değinildi. Faaliyetler 22-23 Nisan tarihlerinde iki gün boyunca yapılacak. Etkinlikler çerçevesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da kutlanacak. Proje çerçevesinde Bursa’da şimdiye kadar 200 öğretmen aracılığıyla 6 bin öğrenciye ve 12 bin veliye ulaşıldı. 2012’den bu yana Türkiye çapında ise 13 ilde 66 okulda 70 bin çocuk ve 140 bin veli ile birlikte 2 bin öğretmene erişim sağlandı.

Dengeli beslenme ve fiziki aktivitenin sağlıklı nesiller yetiştirmede hayati önem taşıdığını söyleyen Çocuk ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, “Yıllarını çocuk sağlığına adamış biri olarak Türkiye’de çocukların daha dengeli ve yeterli beslenerek daha faal bir yaşama kavuşması için hayata geçirilen “Sağlıklı Adımlar” projesi içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyorum. Çocuklarda gelişimin erken döneminde dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında bilinç oluşturmak büyük önem taşıyor. Dengeli beslenme, çocukluk ve bebeklik döneminden de önce anne adayının gebelikten önceki dönemde beslenmesine kadar dayanan bir süreç. Yani dengeli ve yeterli beslenme, bütün hayatımız boyunca önemli rol oynuyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.