Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Neslihan hoca son yolculuğuna üniversitesinden uğurlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Sam (48) kanser tedavisi gördüğü sırada hayata gözlerini yumdu. Prof. Dr. Neslihan Sam, son yolculuğuna çok sevdiği üniversitesinde düzenlenen törenle uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2019 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2019 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Neslihan hoca son yolculuğuna üniversitesinden uğurlandı


BUÜ İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Sam, yakalandığı kanser hastalığın tedavisi sırasında hayata gözlerini kapadı. Prof. Dr. Neslihan Sam için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bahçesinde tören düzenlendi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, idari personel, öğrencileri, ailesi ve çok sayıda seveni törende hazır bulundu.
HANIMEFENDİ VE SON DERECE NAZİK BİR İNSANDI
Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz törende yaptığı konuşmada böylesi törenlerin bir yönetici için çok zor olduğunu ifade etti. Cenaze törenlerinde okunan ‘Her canlı mutlaka ölümü tadacaktır’ ayetine atıfta bulunan Rektör Kılavuz; “Elbette ölüm ne sebeple olursa olsun canımızı yakıyor. Ancak ölüm, bir mekandan başka bir mekana irtihal demektir. O yüzden Hz. Mevlana ölüm hadisesini bir vuslat gecesi olarak nitelendirmiştir. Bu anlamda inşallah Neslihan hocamızın ahiret yurduna başlayan yolculuğu, Rabbine kavuşma yolculuğu olacaktır. Kendisini 2013-2014 yıllarında kadro vesilesiyle tanıdık. Hanımefendi ve son derece nazik bir insandı. Onu tanıyan herkes hayırla anıyor. Kendisine Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Ailesine ve sevenlerine de sabırlar niyaz ediyorum” diye konuştu.
MESLEĞİNE AŞIKTI
İİBF Dekanı Prof. Dr. Derda Küçükalp ise cenaze törenlerinde konuşmanın çok zor olduğunu aktardı. Neslihan Sam’ın meslektaşları ve öğrencileri tarafından sevilen bir akademisyen olduğunu kaydeden Dekan Küçükalp; “İyi kalpli ve herkes tarafından sevilen, sayılan değerli bir akademisyenimizdi. Mesleğine aşıktı. Hastalığının ardından tedavi sürecine başladığı zaman bile çalışmalarıyla ilgilendi. Geride çok güzel anılar bıraktı. Kendisine rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi.
Yoğun bir katılımın olduğu törende ailesi, sevenleri ve dostları da Prof. Dr. Neslihan Sam için duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Sam’ın naaşı, Uludağ Üniversitesi Camii’nde kılınan namazın ardından Görükle Yeni Mezarlığı’na defnedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.