Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nesilleri tükenmekte olan kara leyleklerin yavruları çıktı

NESİLLERİ TÜKENMEKTE OLAN KARA LEYLEKLERİN YAVRULARI ÇIKTI

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2020 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2020 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nesilleri tükenmekte olan kara leyleklerin yavruları çıktı

Dünya üzerinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve Türkiye’de de nadir görülen kara leyleklerin Bilecik’teki yuvaları dünyaya gelen yavrularla şenlendi.

Bilecik’te geçen yıl ilk kez görüntülenen ve nesli tükenme tehlikesi altındaki kara leylekler baharın gelmesi ile birlikte Söğüt’teki Hankaya Mesire alanındaki evlerine geçtiğimizde aylarda dönmüşlerdi. Diğer leylek türleri gibi kalabalık ortamda sürüler halinde bulunmayan ve kayalık alanlarda yuvalanan kara leylekler dünya üzerinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan türler arasında yer alıyor.

Leyleklerin gelişi fotoğraf makinesi ile görüntüleyen Bilecik Yaban Hayatı ve Eko Turizm Grubu üyelerinden Mehmet Çam, bu seferde kara leylekleri yavruları ile birlikte görüntüledi. Kara leyleklerin yavrularını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çam, "Kara leyleklerin genellikle Afrika’da yaşadığını Nisan ve Mayıs aylarında Türkiye’ye geldiklerini ve nesli tükenmekte olduklarını biliyoruz. Bu kuş türü diğer türler gibi sürüler gruplar halinde durmuyor, sürekli kayalık yerlerde, mağaralarda yuvalanıyorlar. Geçtiğimiz aylarda yuvarına dönen kara leylekleri görüntülemek bizlere nasip oldu. Bugünde yavruları ile birlikte görmek bizleri çok heyecanlandırdı" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.