Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Neşet Ertaş Bodrum’da anıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde özel bir kolejin hazırladığı Neşet Ertaş’ı anma konserinde hüzünlü ve neşeli anlar bir arada yaşandı.‘Bozkırın Tezenesi’ Türk Halk Müziği’nin efsane ozanı Neşet Ertaş ölümünün 4’ün yılında...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2017 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2017 01:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Neşet Ertaş Bodrum’da anıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde özel bir kolejin hazırladığı Neşet Ertaş’ı anma konserinde hüzünlü ve neşeli anlar bir arada yaşandı.

‘Bozkırın Tezenesi’ Türk Halk Müziği’nin efsane ozanı Neşet Ertaş ölümünün 4’ün yılında Bodrum’da anıldı. Anma konserinde, etkinliği düzenleyen okulun akademik ve idari personeli ile öğrenciler, efsane ozanın türkülerini koro ve solo halinde izleyenlere sundular. Neşet Ertaş’ın anısına vefa olarak hazırlanan konserde halk ozanı ve bağlama ustası Neşet Ertaş’ın hayatının anlatılmasının ardından yorumladığı birbirinden değerli eserler seslendirildi. Kırşehir yöresine ait türkülerin dışında, kendisine ait olan; "Ah Yalan Dünya", "Ahirim Sensin", "Dane Dane Benleri Var Yüzünde", "Nar tanesi", "Zahide", "Bahça duvarından Aştım", "Gönül Dağı", "Neredesin Sen", adlı unutulmaz eserleri zaman zaman izleyenlerinde eşliğiyle söylendi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konserin finalinde söylenen "Bahça duvarından Aştım" türküsüyle korodaki öğretmen ve öğrenciler sahnede oynadılar.

Okulun Müzik Öğretmeni ve Koro Şefi Eren Uçar konser sonunda duygularını şöyle ifade etti: “Öğretmen ve öğrencilerimizle çok güzel bir anma gecesi yaşadık ve yaşattığımızı düşünüyoruz. UNESCO’dan ödüllü, bizim halk ozanımız, bizim mirasımız olan Muharrem Ertaş’ın oğlu Neşet Ertaş’ı anmak gerçekten çok çok büyük bir mutluluk, çok çok büyük bir onur”dedi.

Amaçlarının kültürel değerlerimizi, sanatçılarımızı öğrencilerimize öğretmen olduğunu ifade eden ve aynı zamanda koroda yer alan Okul Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı ise: “Esasında Türk kültürüne mal olmuş ve esas şuan ki gençliğin bilmediği, kültürel değerlerimizi, sanatçılarımızı öğrencilerimize öğretmek istiyoruz. Baksanız 15 yaşında liseli çocuklar belki Neşet Ertaş’ı hiç bilmez ama bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz 15 tane Neşet Ertaş şarkısını coşarak, sevinerek, kah hüzünlenerek söylemiş oldular. Burada bizim en büyük amacımız, hem öğrenciler, öğretmenler bir takım olsun hem de bir andan bir kültürel olarak da Türk kültürünü, Türk sanatçılarını yeni gelişen nesle tanıtmak”ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.