Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nepal’de Bhaktapur Belediyesi Halk Sağlığı Merkezine Tıbbi Cihaz Ve Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Nepal’in Başkenti Katmandu’da bulunan Bhaktapur Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’ne tıbbi cihaz ve ekipman desteğinde bulunuldu.TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Nepal’in Başkenti Katmandu’da bulunan Bhaktapur Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’ne tıbbi cihaz ve ekipman desteğinde bulunuldu.
TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda özellikle sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Nepal’in Başkenti Katmandu’da bulunan Bhaktapur Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’ne tıbbi cihaz ve ekipman desteğinde bulunuldu.
Nepal’in başkenti Katmandu’ya 8 km mesafede bulunan ve 300 bin nüfusu bulunan Bhaktapur, 2015 yılında meydana gelen deprem felaketinden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Bhaktapur Belediyesi bünyesinde hizmet veren halk sağlığı merkezi günlük 200 hastaya hizmet veriyor. Hastane yönetimi ile yapılan görüşmede yetkililer, hastanede aynı anda 6 hastaya yataklı hizmet verebildiği ve yatak yetersizliği nedeniyle hastalara yataklı tedavi hizmeti sunulamadığı ifade edildi. Bununla birlikte tıbbi ekipman yetersizliği nedeniyle kadın hastalıkları ve doğum hizmetlerinde de etkin hizmet sağlanamadığı vurgulandı.
2015 yılında Nepal’de yaşanan depremden en fazla etkilenen bölgeler arasında bulunan Bhaktapur Belediyesi’ne bağlı olan ve ekipman sıkıntısı nedeniyle sadece poliklinik hizmeti veren hastane, TİKA tarafından sağlanan ekipmanlar ile 30 yataklı hastaneye dönüştürüldü. Bünyesinde hemşire de yetiştiren hastanenin ilerideki dönemlerde gerçekleştirilmesi planlanan yardımlar ile hizmet kapasitesinin arttırılması planlanıyor. Söz konusu ihtiyaçlar doğrultusunda TİKA tarafından Halk Sağlığı Merkezi’ne tıbbi cihaz ve ekipman desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen tıbbi cihaz ve ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törende konuşan Bhaktapur Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi yetkilileri, 2015 yılında yaşanan deprem felaketinde zor günler geçirdiklerini ve böyle bir dönemde Türkiye ve TİKA tarafından sağlanan destekle yalnız olmadıklarını hissettiklerini ifade ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.