Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NATO İzmir Kara Komutanlığı Politik Danışmanı Heıdı Meyer:

İzmir Üniversitesi’nde “NATO ve Suriye” başlıklı konferans veren NATO İzmir Kara Komutanlığı Politik Danışmanı Heidi Meyer, “İzmir şu anda Avrupa’daki büyük kentlerden terör yönüyle daha güvenlidir. Kendimi burada güvende hissediyorum”...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Üniversitesi’nde “NATO ve Suriye” başlıklı konferans veren NATO İzmir Kara Komutanlığı Politik Danışmanı Heidi Meyer, “İzmir şu anda Avrupa’daki büyük kentlerden terör yönüyle daha güvenlidir. Kendimi burada güvende hissediyorum” dedi.
İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen “NATO ve Suriye” başlıklı konferansa, NATO İzmir Kara Komutanlığı Politik danışmanı Heidi Meyer konuşmacı olarak katıldı. Konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ile bir araya gelen Meyer, Torbalı’daki kamplarda kalan Suriyeli mülteciler için İzmir Üniversitesi tarafından yapılan yardımlar konusunda bilgi aldı ve İzmir NATO komutanlığının da bu kamplara yardımda bulunabileceğini, konu ile ilgili görüşmelerde bulunacağını söyledi.
“NATO, RUSYA KARŞISINDA GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA”
“NATO ve Suriye” başlıklı konferansta Suriye’de yaşanan savaş, küresel terör tehdidi, artan mülteci sorunu ve Rusya konusunda değerlendirmelerini aktaran Meyer, Rusya’nın özellikle Gürcistan ve Ukrayna krizlerinde görüldüğü üzere, uluslararası alanda gittikçe saldırgan ülkeye dönüştüğünü ve öngörülemez bir tutum içinde olduğunu söyledi. Bu nedenle NATO’nun Rusya ile olan ilişkilerinin eskisi gibi olmayacağını vurgulayan Meyer, “NATO, Rusya ile yeni bir soğuk savaş başlatma amacında değildir ancak, Rusya’nın karşısında güçlü olmak zorundadır. Bu Rusya’nın daha saldırgan bir dış politika izlemesine engeller. NATO güçlü olduğu sürece, Rusya uzlaşmayı tercih edecektir” dedi.
“MÜLTECİ SORUNU SURİYE SAVAŞI İLE SONA ERMEYECEK”
Suriye konusunda Batı ve Rusya’nın birlikte harekete ederek tarafları uzlaştırmaya zorlamasının şu anki en uygun çözüm gibi göründüğünü dile getiren Meyer, NATO’nun Suriye’ye yönelik iki görevi bulunduğunu hatırlatırken, bunların Suriye sınırında havadan erken uyarı uçakları ile keşif faaliyeti icra etmek ve böylece büyük boyutlu göçmen akımını önceden tespit etmek olduğunu söyledi. Akdeniz’de kaçak göçmen geçişlerine yönelik olarak NATO gemilerinin denizde gözetleme faaliyeti yaptığını ve tespit edilen kaçak göçmenlere hangi ülkenin kara sularında ise Yunanistan ve Türkiye’nin sahil güvenlik güçlerine haber verilerek kaçak göçmenlerin yakalanmasının sağlandığını ifade eden Meyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaçak göçmenlerle ilgili sorun şu anda Suriye’de yaşananlar ve ülkesini terk eden yaklaşık 4 milyon mülteci nedeni ile gündemde. Ancak Suriye’de savaş sona erse bile mülteci sorunu sona ermeyecek. Farklı kıta ve ülkelerden kaynaklanan mülteci sorunlarını çözmek için ülkeler çalışmaya devam edecekler. Çünkü mülteci sorunu sadece insanların yer değiştirmesi değil beraberindeki ekonomik ve güvenlik sorunları nedeni ile ülkeler için büyük önem arz etmeye devam edecek.”
“KENDİMİ BURADA GÜVENDE HİSSEDİYORUM”
Terörün tüm dünya ülkeleri için olduğu gibi NATO üyesi 28 ülke için de hayati bir sorun olduğunu söyleyen Meyer, terörün tanımlanması noktasında NATO üyesi 28 ülkenin de farklı görüşe sahip olduğunu ancak her bir ülkenin kendi anlayışı çerçevesinde terörle aktif mücadele içinde olduğunu söyledi. İki yıldan fazla zamandır NATO İzmir Kara Komutanlığında görev yaptığını hatırlatan Meyer, “İzmir şu anda Avrupa’daki büyük kentlerden terör yönüyle daha güvenlidir. Kendimi burada güvende hissediyorum” dedi.
Konferansın sonrasında Meyer’e teşekkür plaketini İİBF Dekanı Prof. Dr. Erhan Ada ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertif Demir takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.