Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nasuh Mahruki ve şarkıcı Simge Sağın, Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda

Profesyonel dağcı ve yazar Nasuh Mahruki, Beylikdüzü’nde düzenlenen Çardak Altı Söyleşileri’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Söyleşinin ardından elinde Türk bayrağı ile sahne alan Türk Pop Müziği’nin başarılı ismi Simge Sağın,...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nasuh Mahruki ve şarkıcı Simge Sağın, Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda
Profesyonel dağcı ve yazar Nasuh Mahruki, Beylikdüzü’nde düzenlenen Çardak Altı Söyleşileri’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Söyleşinin ardından elinde Türk bayrağı ile sahne alan Türk Pop Müziği’nin başarılı ismi Simge Sağın, sevenlerine unutamayacakları bir akşam yaşattı.
Beylikdüzü 3’üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları, anlamlı etkinliklerle devam ediyor. Bu yıl ’Cumhuriyet ve Demokrasi’ teması ile gerçekleştirilen “Çardak Altı Söyleşileri” festivalin ana vurgusunu oluşturuyor. Ünlü Sunucu Özge Uzun moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşilerin 6 Eylül akşamı konuğu Nasuh Mahruki oldu. Mahruki, söyleşide “Kendi Everestinize Tırmanın” konusunu ele alırken insanın kendi olmasının mutluluğun tek yolu olduğunu söyledi.
"Mutluluğun ön şartı kendi olabilmeyi başarmak"
Söyleşide sağlıklı bir birey olabilmenin yolunu insanın kendi olmasından geçtiğini söyleyen Nasuh Mahruki, "İnsan kendi olmalıdır. Çocuk bu dünyaya annesinin babasının hayallerini gerçekleştirmeye gelmiyor. Sadece kendi bireysel yaşam deneyimini yaşamaya geliyor. Yaşam denilen şey, bir kerelik bir oyun. O yüzden dünyada yaşamdan daha kıymetli hiç bir şey yok. En kıymetli şey insanın yaşamı. Daha geniş bakabilirsek sadece insanların değil, tüm canlıların yaşamı. Bu sorunun cevabı kendi olmaktan geçiyor. Eğer kişi kendi olursa, kendi özgür iradesi ve kendi aklıyla, hayallerini, yolunu hedeflerini belirleyebilirse, bunların peşinden kendi gidebilirse o zaman zaten kendi hayatını kendi yaşayıp kendisi kurabiliyor. Ama başkalarının hedefleri, yönlendirmeleri, annesi babası dahil olmak üzere. Kendi olmaktan çıkıyor birey böyle olunca. Mutluluğun ön şartı kendi olmayı başarabilmesi” dedi.
Kendi olmak kavramının en önemli kavram olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise ”Bizim daima mutlu ve daima özgür diye bir sloganımız var. Özgür olmak, aynı zamanda özgün olmak gibi bir kavramı da peşinden getiriyor diye düşünüyorum. Aslında toplumun bugün yaşadığı zafiyetten de önemli şey milletimizin kendi olmaması. Aslında kendi olsa, hissetse değerini , yaptığı işlerin kıymetini bence tercihleri de bir o kadar kıymetli ve bir o kadar daha nitelikli olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.
Simge Sağın sahneye Türk bayrağıyla çıktı
Söyleşinin ardından sahne alan Pop Müzik sanatçısı Simge Sağın, en sevilen şarkılarını hayranları için seslendirdi. Sahneye elinde Türk Bayrağı ile çıkan genç şarkıcı, hareketli şarkılarıyla sevenlerini coşturdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.