Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Narsuyu Köyünün Yol Sıkıntısı

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Narsuyu Mahallesi sakinleri, köylerinde yol olmadığından dolayı hastalarını ana yola kadar sırtlarında taşımak zorunda kalıyor.Botan Çayı kıyısında bulunan ve Pervari ilçesine bağlı Narsuyu köyü sakinleri,...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Narsuyu Mahallesi sakinleri, köylerinde yol olmadığından dolayı hastalarını ana yola kadar sırtlarında taşımak zorunda kalıyor.
Botan Çayı kıyısında bulunan ve Pervari ilçesine bağlı Narsuyu köyü sakinleri, yollarının olmamasından şikayetçi. Köylerine gelmeyen yoldan dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade eden köy sakinleri, “Köyümüzde yol yok. Kışın bir hastamız olduğunda battaniyeye koyup ana yola kadar getirmek zorunda kalıyoruz. Yazın ise inşaat malzemelerini katır sırtında taşımak zorunda kalıyoruz. 10 dakikalık işimiz yol olmadığından dolayı 15 günü buluyor. Yol köyümüzün içerisine kadar gelse bu sıkıntıyı yaşamayacağız” dedi.
Köy Muhtarı M. Emin Alp, köylerinde yol olmadığını söyledi. Birkaç kez yetkili birimlere müracaat ettiğini ifade eden Alp, “Yol köyümüzün girişinde bulunan okulun yanına kadar geliyor. Köy içerisine gitmiyor. Okul ile köye kadar yaklaşık 500 metre var. Bir çok kez durumu yetkililere bildirdim ilgilenen kimse olmadı. Köyümüzde kışın hasta olunca battaniyeye koyup sırtımızla aracın geldiği yere kadar taşımak zorunda kalıyoruz. Yazın ise köyde inşaat yapan vatandaşlar, kumu Siirt’ten bin 500 liraya getirirken, yol almadığından dolayı inşaat alanına da katırlarla bin 500 liraya taşıyor. Bu da maliyeti 2 katına çıkartıyor. Köyde yol olsaydı masraflar iki katına çıkmazdı. Yetkililer sesimizi duyarda bir an önce 500 metrelik yolumuzu yaparsa köylü olarak bu çilden kurtuluruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.