Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Narkotik Eğitim Tır’ı Zeytinburnu’nda

Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ‘Hedef Sensin’ projesi kapsamında Narkotik Eğitim Tırı, Zeytinburnu’nda öğrencilere eğitim verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ‘Hedef Sensin’ projesi kapsamında Narkotik Eğitim Tırı, Zeytinburnu’nda öğrencilere eğitim verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucuyla mücadele için hazırlanan Narkotik Eğitim Tır’ı İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine getirildi. Zeytinburnu Belediyesinin ‘Hedef Sensin’ projesi kapsamında okula getirilen Narkotik Eğitim Tırı’nda öğrencileri uyuşturucu maddeden uzaklaştırmak için eğitimler verildi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 12 dokunmatik ekran ve 30’dan fazla uygulama ile gençleri eğitim için hazırlanan Narkotik Eğitim Tırını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Başkan Aydın, görsel ve yazılı olarak eğitimler alan öğrencilerden bilgiler aldı.

“Bu tır okullarımızı dolaşarak farkındalık ve duyarlılığı daha da artıracağız”

Narkotik Eğitim Tırını ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bağımlılık yapan madde kötüdür, insan sağlığı üzerinde olumsuz etki yapar. İnsan yaşamının erken sonlanmasına yani ölüme neden olur. Bunları hemen hemen herkes bilir. Fakat bana bir şey yapmaz, benim evladım kullanmaz, kullansa da bir şey olmaz gibi bahaneler üretebiliyorlar. Burada bu maddeleri kullananların üzerinde neler yapmış açık bir şekilde fotoğraflarla ve grafiklerle gösteriliyor. Yani bu tırı gezen insan kesinlikle kullanmaz, çevresinin kullanmasına da müsaade etmez. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz hazırlamış olduğu bu tırla okullarımızı dolaşacak ve bu farkındalığı ve duyarlılığı daha da artırmış olacağız. Gençlerimiz ve insanlarımızı bu kötülüklerden korumak adına son derece önemli bir çalışma” dedi.

Eğitim alan öğrenciler, arkadaşlarına uyuşturucunun zararlarını anlattı

Narkotik Eğitim Tırında ilk öğrenen öğrenciler, öğrendikleri bilgileri arkadaşlarına anlatarak uyuşturucu maddeden uzak durmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Narkotik Eğitim Tırını gezerek bilgi alan lise öğrencisi Ramazan Gündoğdu, “Bu tırda uyuşturucu bağımlılarının ne kötü hallere düştüğünü gördük. Bize büyük ağabeyler bu makinelerin ne anlattığını öğrettiler. Bizler de bunu okuldan gelen öğrenci arkadaşlarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Uyuşturucu ile ilgili bu kadar kötü hale getirdiğini biz net olarak bilmiyorduk” diye konuştu. Uyuşturucunun zararlarını detaylı bir şekilde öğrendiğini söyleyen lise öğrencisi Salih Karagöz ise, “Uyuşturucunun gerçekten çok büyük zararları var. Hatta ölüme yol açabiliyor. Ciğerlere kalbimize olsun yani herhangi bir bölgeye mutlaka zarar veriyor. İçmeyin ve içirmeyin ” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.