Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nallıhan Kuş Cennetinde Ödüller Belirlendi

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) ve Başkent Ankara Meclisi işbirliğiyle düzenlenen, Nallıhan Kuş Cenneti 4. Foto Safari Yarışması sonuçlandı.Koordinatörlüğünü Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nallıhan Kuş Cennetinde Ödüller Belirlendi
Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) ve Başkent Ankara Meclisi işbirliğiyle düzenlenen, Nallıhan Kuş Cenneti 4. Foto Safari Yarışması sonuçlandı.
Koordinatörlüğünü Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan’ın yaptığı yarışmanın seçici kurulu fotoğraf alanında uzman 11 kişiden oluştu. 150’den fazla fotoğrafçının çektiği birbirinden güzel yüzlerce fotoğraf arasından değerlendirmede bulunan seçici kurul, uzun uğraşlar sonunda dereceye giren fotoğrafları belirledi.
BİRİNCİ ANKARA’DAN ÇIKTI
Türkiye’nin her yerinden katılımın gerçekleştiği yarışmanın sonunda toplam 50 fotoğraf çeşitli dallarda ödül aldı. Birincilik, ikincilik, üçüncülük, ve 5 mansiyon ödülünün verildiği yarışmada, 42 fotoğraf da sergilenmeye değer görüldü.
Birincilik ödülüne Angut kuşu fotoğrafıyla Ankara’dan Şenol Uzunoğlu layık görüldü. İkincilik ödülünü Karabaşlı Ötleğen fotoğrafıyla İstanbul’dan Serkan Özaydın alırken, üçüncülük ödülü ise Kocaeli’nden Ramiz Aksoy aldı. Mansiyon ödüllerine ise Konya’dan Seyit Konyalı, Ankara’dan Selami Oral, Ayşen Özeren ve Şenol Uzunoğlu layık görüldü.
"AMACIMIZ HEM DOĞAYI VE FOTOĞRAFI SEVDİRMEK, HEM DE NALLIHAN KUŞ CENNETİ’Nİ TANITMAK"
Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı ve 4. Nallıhan Foto Safari Koordinatörü Nevzat Ceylan, yarışmaya katkı sunanlara teşekkür etti. Amaçlarının avcılığın fotoğrafla yapılmasını özendirmek olduğunu dile getiren Ceylan, "Nallıhan Kuş Cenneti Türkiye’deki iki kuş göç yolundan Balkanlar üzerinden gelen kuş göç yolu üzerinde bulunmakta. Maalesef Ankara’da yaşayanların çoğu da bunu bilmiyor. Burayı insanlar tanıdığında büyük keyif alacaktır" dedi.
"TETİK YERİNE DEKLANŞÖRE BASIN"
Avcılara saygı duyduğunu belirten Ceylan, yaban hayatı canlılarını yok etmek yerine onları fotoğraflarla ölümsüzleştirmenin çok daha faydalı olduğuna inandığını dile getirdi. Destek devam ettiği sürece Nallıhan Foto Safari Yarışmalarının da devam edeceğini kaydeden Nevzat Ceylan, "Gelin tetik yerine deklanşöre basalım" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.