Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Myanmar Milli Günü EXPO’da kutlandı

Myanmar’ın Milli Günü, EXPO 2016’da renkli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda Myanmarlı solistler John Thanga ve Jenevy’nin okuduğu İstiklal Marşı beğeni topladı.EXPO 2016’nın resmi katılımcısı Myanmar’ın Milli Günü renkli etkinliklerle...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Myanmar’ın Milli Günü, EXPO 2016’da renkli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda Myanmarlı solistler John Thanga ve Jenevy’nin okuduğu İstiklal Marşı beğeni topladı.
EXPO 2016’nın resmi katılımcısı Myanmar’ın Milli Günü renkli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara katılmak üzere sergi alanına gelen Myanmar Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Naw Mutakapaw ve beraberindeki heyet, VIP binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. Mutakapaw’ın ziyaretçi defterini imzalamasının ardından karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi. Milli Gün kutlamaları küçük amfi tiyatroda devam etti. İki ülkenin milli marşları Myanmarlı solistler Jonh Thanga ve Jenevy tarafından seslendirildi. İstiklal Marşı’nı bir günde ezberleyen Thanga ve Jenevy, seyircilerden büyük alkış aldı.
Açılış konuşmasını yapan Myanmar Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Naw Mutakapaw, zengin bir sahil şeridine sahip ülkenin yarısının tropik ormanlarla kaplı olduğuna değinerek şunları söyledi:
“Bunun sonucunda dünyanın en kaliteli tik ağacı ürünleri Myanmar’dan çıkar. Fakat şu da unutulmamalıdır ki yeşil alanlarımızı sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için de sürdürülebilir bir politika ile korumalı ve muhafaza etmeliyiz. Tarım ülkesi olmamızın sonucu en önemli ihracat kalemimiz tarımsal ürünlerdir. Sizleri ayrıca çok sayıda cazibe noktaları ve doğal güzelliklere sahip ülkemizi ziyaret etmeye davet ediyorum.”
EXPO 2016’nın mottosunun “Gelecek nesiller için yeşil bir dünya” olduğuna vurgu yapan Mutakapaw, “Bu tema, günümüz dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu şeyi yansıtıyor. Bu yüzden hepimiz çaba göstermeli ve bir araya gelip bu sloganı gerçekleştirmek için uğraşmalıyız” dedi.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ise konuşmasında Myanmar ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğine dikkat çekerek, bunun sonucu olarak da ticaret hacmi ve yatırımların arttığını belirtti.
Konuşmaların ardından kültürel performanslar sergilendi. Renkli ve ihtişamlı kostümleri ile Myanmar’ın geleneksel danslarından örnekler sunan performans grubu ilgiyle izlendi. Küçük amfi tiyatrodaki törenin ardından Myanmar bahçesinde resepsiyon verildi. Myanmar Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Naw Mutakapaw ile EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, geleneksel kıyafetler ve takıların tanıtıldığı bahçe hakkında bilgi aldı. Büyükelçi Kök, daha sonra bahçedeki ziyaretçi defterini imzaladı.
Myanmar Milli Günü kutlamaları Jonh Thanga ve Jenevy’nin bahçede verdiği konserle sona erdi. Senegal Milli Günü’nde performans sergileyen Senegalli Bakalama Grubu üyeleri, Jonh Thanga ve Jenevy’nin söylediği şarkılara danslarıyla eşlik ederek resepsiyona renk kattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.