Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Müzik Sayesinde Tekrar Görüyor”

Görme engelli otuz yaşındaki Tülay Sarıer, en büyük hayalini gerçekleştirdi. Bağlama kursu alan genç kadın, bağlama çalmaya başladı. Mutluluğunu dile getiren Tülay Sarıer, “Müzik sayesinde tekrar görüyorum” dedi.Geçirdiği hastalık...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görme engelli otuz yaşındaki Tülay Sarıer, en büyük hayalini gerçekleştirdi. Bağlama kursu alan genç kadın, bağlama çalmaya başladı. Mutluluğunu dile getiren Tülay Sarıer, “Müzik sayesinde tekrar görüyorum” dedi.
Geçirdiği hastalık yüzünden 30 yaşında iki gözünü kaybeden Tülay Sarıer, gösterdiği azimle şaşırtıyor. Şimdi 40 yaşında olan Tülay Sarıer, Torbalı Belediyesinin açtığı bağlama kursuna katılarak hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı attı. İki çocuğu bulunan Tülay Sarıer, eşi Suat Sarıer’in refakatinde Belediye kültür Merkezi binasındaki kursa düzenli geldikten sonra şimdi tek başına bağlama çalmaya başladı.
Çocukluğundan bu yana bağlama kursuna katılmayı çok istediğini, gözlerini kaybettikten sonra da bu isteğinin hiç azalmadığını söyleyen Tülay Sarıer, “10 yıl önce damarlarda kırılma olduğu için bir anda gözlerimi kaybettim. Ancak çocukluğumdan beri içimde taşıdığım bağlama çalmayı öğrenme isteğim hiç kaybolmadı” dedi.
“BELEDİYENİN KURSU FIRSAT OLDU”
İsteğini hayata geçirmek için harekete geçtiğini söyleyen Sarıer, “Torbalı Belediyesinin bağlama kursu verdiğini öğrendim ve hemen başvurumuzu yaptık. Bağlama öğretmenim de bilgili ve tecrübeli. İki hafta olmasına rağmen notaları öğrendim” dedi.
Kurs öğretmeni Murat Bağcı ise, kursa başlayalı kısa süre olmasına rağmen Tülay Sarıer’in bağlamayı hızla öğrendiğini belirtti. Böylesine yetenekli bir öğrencisi olduğu için mutluluk duyduğunu ifade eden Bağcı, “İlk aşamada tutuş ve el hareketlerini öğrettik. Bu hafta itibariyle de notalara geçtik. Çok hızlı öğreniyor, gayet başarılı” diye konuştu.
EŞİ DESTEK OLDU
Görme engelli Tülay Sarıer’in eşi Suat Sarıer, eşini evden kursa götürüp getirmekten sıkılmadığını, aksine mutlu olduğunu dile getirerek, “Bu hastalık benim başıma gelseydi, gözlerimi kaybetseydim, bu sefer eşim bana bakacaktı. Bundan hiç şüphem yok. Her insan engelli olabilir. Engelli insanları kenara atmak yerine topluma kazandırılması gerekiyor. Bizi kabul ettikleri için de Torbalı Belediyesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Sarıer ayrıca, eşinin öğrendiği notaları evlerinde besledikleri muhabbet kuşuna çaldığını ve ona mini konser verdiğini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.