Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mutlu Kaya Davası

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, eski erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu başından ağır yaralanan Mutlu Kaya ile ilgili davanın görülmesine devam edildi. Sanık Veysi Ercan, Kaya ailesinden para istediği yönündeki iddiaları yalanlayarak,...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, eski erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu başından ağır yaralanan Mutlu Kaya ile ilgili davanın görülmesine devam edildi. Sanık Veysi Ercan, Kaya ailesinden para istediği yönündeki iddiaları yalanlayarak, Mutlu Kaya’nın ailesinin kendisinden başlık parası istediğini ileri sürdü.
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, Mutlu Kaya’yı silahla vurarak ağır yaraladığı öne sürülen eski erkek arkadaşı 26 yaşındaki Veysi Ercan’ın tutuklu yargılandığı davanın görüşülmesine 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya sanık Veysi Ercan katılırken, Mutlu Kaya tedavisinin devam ettiği gerekçesiyle katılmadı.
Tanıkların dinlenmesinin ardından söz verilen sanık Veysi Ercan, Mutlu Kaya’nın annesi ve kardeşlerinden para istediğine dair beyanların tamamen iftira olduğunu öne sürdü. Veysi Ercan ifadesinde şunları söyledi:
“Onlar benden başlık parası istiyordu. Mutlu ve ailesine babası terk ettiği için onlara değişik zamanlarda yardımlarım da olmuştur. Para istemem asla mümkün değildir. Ben öncesi savunmalarımı tekrar ediyorum. Olay günü Mutlu’yu kaçıracağıma yönelik beyanlar doğru değildir. Mutlu Kaya daha önce benim evimde uzun süre kaldı. Bazen beraber otelde kaldığımız günler de olmuştur. Bu kadar samimi olduğum birisini zorla kaçırmam mümkün değildir. Bu aşamada tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum.”
Veysi Ercan’ın konuşmasının ardından mahkeme sanık avukatına söz verdi. Sanık avukatının taleplerini dinleyen mahkeme, Veysi Ercan’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘sesi çok güzel’ yarışmasına katılarak adından söz ettiren ve Sibel Can’ın ‘veliahtım’ dediği Mutlu Kaya, 18 Mayıs 2015’te eski erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu başından ağır yaralanmıştı. Uzunca bir süre yoğun bakımda tutulan Mutlu Kaya daha sonra yaşama tutunmayı başararak hastaneden taburcu olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.