Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’un Fedakar Annesi

Muş’un Hasköy ilçesinde, 11 çocuğundan beşi engelli olan fedakar bir anne, yılın annesi seçildi.Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Hasköy ilçesi Sayanlar mahallesinde oturan ve 11 çocuğundan beşi engelli olan Türkan Basım’ı...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’un Hasköy ilçesinde, 11 çocuğundan beşi engelli olan fedakar bir anne, yılın annesi seçildi.
Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Hasköy ilçesi Sayanlar mahallesinde oturan ve 11 çocuğundan beşi engelli olan Türkan Basım’ı yılın annesi seçti. 22 yıl önce ilk çocuğu engelli olan Türkan Basım’ın daha sonra 4 çocuğu engelli olarak hayata gözlerini açtı. Çocuklarına gözü gibi bakan fedakar anne, hepsini ayrı ayrı sevip bağrına bastı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, fedakar anne Türkan Basım’ı ziyaret ederek beraberinde getirdiği hediyeleri sundu.
Muş genelinde kurumları tarafından 11 çocuğundan beşinin engelli olduğu Türkan Basım’ı yılın annesi seçtiklerini ve büyük fedakarlıklarda bulunduğunu söyleyen Aksoy, fedakar annenin çocuklarına büyük bir mutluluk aşıladığını kaydetti.
Aksoy, bugün Anneler Günü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kurumumuzca belirlenen yılın annesini ziyarete geldik. Göründüğü gibi beş engelli çocuğu ile ilgilenen, gerçekten birçok annenin kendi durumuna şükretmediği ama bunların gözünde mutluluğu hissettiğimiz bu ailede bu annenin bu kadar fedakarca davranmışlı olması bizim tespitimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.”
Maddi açıdan devletin aileye her türlü desteği sunduğunun altını çizen Aksoy, şunları söyledi:
“Bu anne gerçekten çocuklarına mutluluk aşılamış, Yusuf, Zehra, Muhammed’imiz ve hatta Harun’umuz da mutluluk tablosu veriyor. Bu anlamda ben bu anneyi tebrik ediyor, ellerinden öpüyorum. Devletimizin şefkatli kolu buraya gelmiş, kendini göstermiş, aileyi destekliyor ve evde bakım hizmeti ile tabi maddi açıdan devletin vermiş olduğu belki aileye biraz faydalı olmuş olabilir. Ama gördüğünüz gibi annenin yüreğindeki fedakarlık buraya büyük bir mutluluk katmış. Bu arada biz Harun’u çok sevdik, o da bizi çok sevdi. Sayın valimiz iş yoğunluğundan dolayı aileyi çok ziyaret etmesine rağmen gelemedi, selam söyledi. Hediyelerini gönderdi. Gördüğümüz kadarıyla aile selamı da hediyeyi de her türlü övgüyü de hak ediyor. Biz ailemize teşekkür ediyoruz.”
Eşinin çok fedakar bir anne olduğunu ve kendisine teşekkür eden baba Mehmet Sabri Basım da, sözlerini şöyle sürdürdü: “1976’de evlendik. 5 özürlü çocuğumuz var, 6 sağlam çocuğumuz var. Bu tarihten beri anneleri çocuklarına fedakarlık ediyor. Fedakarlığından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bugün Anneler Günü. Anneler Günü dolayısıyla benim fedakar aileme, fedakarlıklarından dolayı benim gözümde fedakar bir kadındır. Bundan dolayı kendilerine teşekkürlerimi arz ediyorum.”
Annesine sarılarak öpüp koklayan engelli Harun Basım (10) ise, “Ben annemi çok seviyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.