Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müsteşar Şahin Bitlis’te Mülakata Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, ASDEP konusunda "Belki öncelik olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılar sebebiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde terörden etkilenen ailelerle ilgili bu projeyi...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, ASDEP konusunda "Belki öncelik olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılar sebebiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde terörden etkilenen ailelerle ilgili bu projeyi uyguladık. Ancak bu bir Türkiye projesidir" dedi.
Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görev alacak personelin mülakatına katılan Şahin, ASDEP’i yaygınlaştırmak ve Türkiye projesi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bugün Bitlis’te alacakları ASDEP uzmanlarının mülakatına katıldıklarını ifade eden Şahin, "Mülakat sonucu 16 kişi alacağız. Bu kişilerin mülakatlarında çok hassas davranıyoruz. Sadece sosyoloji değil, psikoloji mezunları ile sosyal çalışmacılar, aile ve tüketici bölümünden mezun olanlar gibi çoklu bir kombinasyon içerisinde alımları yapmaktayız. Hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
"BU BİR TÜRKİYE PROJESİDİR"
ASDEP uzmanlarının sadece terör mağduru ve terörden zarar gören ailelerin değil, sosyal yardımlara ihtiyacı olan tüm ailelerle ilgileneceğini bildiren Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
"Projeyle aslında amaç şu, her ailenin bir uzmanı ve danışmanı olacak. İlk etapta biz özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki terör mağduru ailelerimiz için bunu kullandık. Bunu devam ettiriyoruz. Hem personel alımı hem de ASDEP kapsamında çalışmalar devam etmekte. Belki öncelik olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntı sebebiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde terörden etkilenen ailelerle ilgili bu projeyi uyguladık. Ancak bu bir Türkiye projesidir. Bu ailelerimize sosyal yardım anlamında da ciddi yardımlarımız var. Her ilde terörden zarar gören ailelere yardım sunuyoruz. Bu bir hükümet politikasıdır. Başbakanımızın, koordinatör bakanımız ve sayın bakanımızın talimatıyla bu bölgede gelen talep geri çevrilmemektedir. Kesinlikle terörden etkilenen vatandaşlarımızla ilgili her türlü yardım yapılmakta ve yapılmaya da devam edilecek."
Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Şuayip Tunçal ise, terörden zarar gören her aileye bin 200 liraya kadar nakdi yardım verdiklerini kaydederek, "Bu anlamda Bitlis’te de ciddi anlamda bakanımızın ve müsteşarımızın bilgileri ve talimatlarıyla katkılarımız oldu. Bu süreçten sonra da hayat normale dönünceye kadar nakdi anlamda ne kadar yardıma ihtiyaç olursa, bakanlık olarak her türlü katkıyı vereceğiz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından mülakata geçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.