Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Yıldızdoğan: “Türkiyem türküsü, 80 milyon insanı Türk bayrağının altında topluyor”

Başakşehir’de demokrasi nöbetinde sahne alan sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, 23 yıl önce piyasaya çıkardığı ‘Türkiyem’ isimli parça ile ilgili, “80 milyon insanı Türk bayrağının altında toplayan bir güzel şiir. Allah bize nasip...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başakşehir’de demokrasi nöbetinde sahne alan sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, 23 yıl önce piyasaya çıkardığı ‘Türkiyem’ isimli parça ile ilgili, “80 milyon insanı Türk bayrağının altında toplayan bir güzel şiir. Allah bize nasip etti o parçayı yapmayı” dedi.
15 Temmuz’daki darbe teşebbüsü sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanları dolduran binlerce Başakşehirlinin katıldığı demokrasi nöbeti, 20’nci günü geride bıraktı. Nöbete sanat ve siyaset camiasından katılan isimler de oldu.
Konser ‘Türkiyem’ ile başladı
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde düzenlenen gecede, 23 yıl önce piyasaya çıkardığı ve hafızalardan silinmeyen ‘Türkiyem’ isimli parçanın bestecisi sanatçı Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. Dillerden düşmeyen ve 15 Temmuz sonrası sıklıkla dinlenen ‘Türkiyem’ türküsüyle konserine başlayan sanatçı nöbete gelen binlerce kişiye unutulmaz ve duygu dolu bir gece yaşattı.
Konser öncesi tüm nöbet alanlarında dinlenen ‘Türkiyem’ isimli parçası hakkında konuşan Mustafa Yıldızdoğan, türkünün 80 milyon insanı bir araya getirdiği ifade etti.
“Bir sanatçıya nasip olabilecek en güzel duygu”
Sanatçı ayrıca sitemini de dile getirdi. Yıldızdoğan şu şekilde  konuştu: “Bu milletin birliğini, beraberliğini ve dirliğini anlatan 80 milyon insanı Türk bayrağının altında toplayan bir güzel şiir. Allah bize nasip etti o parçayı yapmayı. Ama şunu canı gönülden söylerim ki 1993 yılında da en çok satanlar arasındaydı. O günden bu güne kadar devam etti. Tekrar Türkiyem türküsünün 2016 yılında bütün alanlarda bir darbe girişimi neticesi sonrası olması beni üzdü. Keşke memleketimiz adına mesela, kendi yaptığımız savaş uçağının açılışında veya dünyada kanser ilacını bulan bir bilimadamı olsa daha çok hoşuma giderdi. Nefret ettiğimiz ve lanetlediğimiz darbe girişimi neticesinde Türkiyem türküsü farklı türde insanları aynı bayrak altında topladığı için bir sanatçıya nasip olabilecek en güzel duygu.”
Konser sonrası sahneye çıkan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da Pazar günü yapılacak olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" hakkında konuştu.
Miting hakkında “Dünyada ilk olacak” diyen Uysal, “20 gündür burada meydandayız. İnşallah Pazar günü tekrar bütün dünyaya ‘Ölürüm Türkiyem için’ deyip Yenikapı’da olacağız. Dünyada bir ilk olacak. 15-20 milyon insan aynı anda ‘Türkiyem için ölürüm’ dedikten sonra herhalde artık dünya Türk milletine farklı bakar” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.