Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Şükrü Nazlı: Muhtarlar, devletimizin şefkat eli

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve İçişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, muhtarların, devletin güler yüzü ve şefkat eli olduğunu ifade etti.Muhtarların aynı zamanda demokrasinin vazgeçilmez...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mustafa Şükrü Nazlı: Muhtarlar, devletimizin şefkat eli

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve İçişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, muhtarların, devletin güler yüzü ve şefkat eli olduğunu ifade etti.

Muhtarların aynı zamanda demokrasinin vazgeçilmez yapı taşı olduğunu dile getiren Nazlı, "Muhtarlık, Vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde önemli bir rol oynayan, diğer yandan da kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil eden müessesedir. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, sorunlarını ve beklentilerini yetkili makamlara ileten ve takibini yapan geleneksel ve tarihi kurumlarımızdır. Muhtar halka en yakın seçilmiş yönetim birimidir, devletin halkla en sıcak temas noktasıdır, devletin güler yüzü ve şefkat elidir. İşte tüm bu önemli işlevleri yerine getiren muhtarlar, demokrasinin vazgeçilmez yapı taşlarıdır. Muhtarlar Cumhurbaşkanı’mızın kendilerini kabulüyle en üst düzeyde muhatap bulmuşlar, hak ettikleri konuma ve değere kavuşmuşlardır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurun başkanıyla buluşarak en büyük şerefe ve payeye nail olup, Ankara’yla ilk defa bu kadar yakın çalışma imkanı bulmuşlardır. Bu sayede tam manasıyla vatandaşla devlet arasında köprü olma işlevine kavuşmuşlardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan direkt muhtarları muhatap alarak ve 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü olarak ilan ederek aslında onların nezdinde milletimize, demokrasiye, yerel değerlere, tabana ve özellikle en ücra köşede yaşayan hemşerilerimize, sesini duyurmakta zorlanan kimselere ne kadar büyük önem atfettiğini göstermiş oldu. Bu milleti, vatandaşı merkeze almanın ve onları en büyük değer ve sıradan vatandaşı efendi olarak görmenin en somut ifadesidir. İlimizde görev yapan tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü tebrik eder, çalışmalarında üstün başarılar dilerim" ifadelerini kullandı. (EFE)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.