Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Sarıgül’den Sitem

Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılımıyla hizmete sokulan Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Sanat Evi’ açılış programına davet edilmeyişine sosyal...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılımıyla hizmete sokulan Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Sanat Evi’ açılış programına davet edilmeyişine sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan sitem ederek, "Bu eserin gerçek mimarını yok saymak isteyenlere en büyük cevap, yine tarih önünde verilecektir " dedi.
Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Sanat Evi hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla hizmete açılmıştı. Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Sarıgül açılış törenine davet edilmeyince Twitter üzerinden sitemde bulundu. Sarıgül, paylaştığı mesajda : " 10 yıllık bir emek öyküsü düşünün:"sanata, kültüre ,şiire ve söyleşiye dair özgürlüklerin hakimiyetinde bir alan yaratan" konusu ve kişileri gerçek,gelişimi ve oluşumu son derece özenli ve incelikli fakat çok yazık ki sonucu:ahde vefadan yoksun ve bir o kadar da ikircikli... Biri,kurtuluş savaşımızın efsane bir kadın neferi: diğeri,hayatı kurtuluş savaşı olmuş,memleket sevdalısı bir gönül eri...İkisinin de yegane gücü ve silahı: çağlarının ötesine uzanan güçlü kalemleri: biri Halide Edip Adıvar, diğeri Nazım Hikmet Ran tabii ki! Ve bu iki isim aynı anda için düzenlenen zorlu bir yarışma.Mimar Doğan Hasol juri başkanlığında birinci olmuş bir eserin çok iyi uygulanmış hali!Peki!Bu esere aklını zikredilsin ve anlaşılsın diye, bir binadan çok öte tasarlanmış bir kültür ve sanat evi! Uzun süren araştırmalar ve gerçek bir eser yaratmak gönlünü ve emeğini koyan,bunun da ötesinde: bu eseri bugün halkının hizmetine sunan"o isim"kimdi? Neden bu eserin açılışında dahi çağırılması gerekli görülmemişti?Bugünü tarihi kaydediniz:bu eserin gerçek mimarını yok saymak isteyenlere en büyük cevap,yine tarih önünde verilecektir .Çünkü "eserler": onların üzerinde ismi yazılanlarla değil;" o eserleri yaratanlar" ile anılmaya devam edecektir!" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.