Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Koç’u Su Altında Andılar

Geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Koç holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen bir dalış etkinliği ile suyun altında anıldı.‘Dalgıçlar ve Foklar Seni...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Koç holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen bir dalış etkinliği ile suyun altında anıldı.
‘Dalgıçlar ve Foklar Seni Unutmayacak’ sloganıyla gerçekleşen dalış etkinliği Koç Üniversitesi Su altı Topluluğu Grubu öğrencilerinin yanı sıra, Ayvalık Prodivers Profesyonel Balık Adam Dalış Merkezi, Türkiye Su Altı Teknolojisi Vakfı, Respec to Deepness Diving, Su Altı Derneği (SAD) tarafından düzenlendi. Etkinliğe yaklaşık 100 kişilik öğrenci ve balık adam grubu katıldı. Şiddetli poyrazın etkili olduğu dalış Ege’de inci gibi dizilen Ayvalık’a ait 22 adadan biri olan Yelken Adası’nda gerçekleştirildi.
Koç Ailesi ve Koç Üniversitesi tarafından hazırlanan ve üzerinde bir dalış tutkunu olan merhum Mustafa Koç’un balık adam kıyafetleriyle suyun içinde fok balıklarıyla çekilmiş fotoğrafının bulunduğu pankart, 15 metre derinlikte 8 profesyonel balık adam tarafından suyun altında açıldı. Dalış sonrasında suyun üzerinde de pankart açan balık adamlar, hep bir ağızdan Mustafa Koç’un manevi şahsiyetine seslenerek, “Dalgıçlar ve Foklar seni unutmayacak” diye haykırdı. Suyun biraz daha yüzeyinde 12 genç balık adamın da katılımıyla 20 kişilik grupla bir kez daha açılan aynı pankartın ardından dalış programı tamamlandı.
Gerçekleştirdikleri dalışla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Profesyonel Balık Adam Dalış Merkezi Sahibi Kubilay Kılıç, “Ticari anlamda ülke ekonomisine bir çok katkıda bulunan Mustafa Koç’u anmak ve onun ticari anlamda yaptıklarından ziyade bir doğa sever, su altı sever, canlılara olan sevdasıyla bilinen yönünü insanlarımıza gösterip, ülkemizin kültü hazinelerinden su altı olgularını yurdumuzda yaşayan herkese duyurup, bu değerlerin korunmasını sağlayabilmek amacıyla böylesi bir etkinliği düzenledik.Bu etkinlik geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Mustafa Koç için denizde ve su altında düzenlenen ilk anma etkinliğidir” dedi.
Koç Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi İpek Eryiğit ise Mustafa Koç’un üniversitelerine büyük destek verdiğini belirterek, "Biz de okulumuza onun adına bir dalış grubu kurduk ve bugün böylesi bir anlamlı dalışı gerçekleştireceğiz. Kendisini şimdiden çok özledik” ifadelerini kullandı.
Derinlere Saygı Grubu Koordinatörü Gökhan Karakaş, bugün burada topraklarımıza ve denizlerimize saygısıyla Mustafa Koç’u anmak için bir araya geldik. Aslında burada toplanan çoğumuz Mustafa Koç’u tanımıyoruz. Sohbetimiz yok. Ama onun Türkiye doğasına, habitatına Türkiye ekolojisine ne kadar büyük saygı duyduğunu ve bu konuda büyük harcamalar yaptığını biliyoruz. Onu tanımamız önemli değil. Onun bu topraklara ve denizlere gösterdiği saygıya karşılık biz de bugün görevimizi yapmaya geldik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.