Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Akif Ekşi: “Almanya Kendi Kuyruk Acısını Türkiye Üzerinden Tatmin Etmeye Çalışıyor”

Sivil Toplum Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akif Ekşi, Almanya Parlamentosu’nun 1915 Ermeni olaylarını “soykırım” olarak kabul etmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Almanya kendi kuyruk acısını Türkiye üzerinden tatmin etmeye...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivil Toplum Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akif Ekşi, Almanya Parlamentosu’nun 1915 Ermeni olaylarını “soykırım” olarak kabul etmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Almanya kendi kuyruk acısını Türkiye üzerinden tatmin etmeye çalışıyor” dedi.
Sivil Toplum Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akif Ekşi, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:
“Öncelikle belirtmek isteriz ki 100 yıldır bize söylenenleri koyun gibi dinleme zamanı çoktan geçmiştir. Bunu gerek Avrupa gerekse dünyaya kendini lider olarak dikte edenlerin bilmesi ise elzemdir. Bugün Almanya Parlamentosu’nda kabul edilen soykırım iddialarını Türk milletinin fertleri ve Sivil Toplum Hareketi’ndeki tüm bireyler olarak bin nefrin ile kınıyoruz. Almanya Başbakanı Sayın Merkel’in bu oylamaya katılmamasının sebebini önce iyi niyet göstergesi olarak algıladık. Lakin görüyoruz ki ortada iyi niyet yoktur. Tarihçilerin bile uzlaşamadığı bir yerde Almanya Parlamentosu’nun kararı Türkiye’nin kabul edebileceği bir şey değildir. Kaldı ki bu Almanya’yı ilgilendiren bir konu da değildir. Almanya önce kendi yakasındaki kirler için kendini yargılayarak karar alabilme yetisini göstermelidir. 1941-45’li yıllarda 2. Dünya Savaşı sırasında 6 milyona yakın Yahudi öldürüldü. Almanya gibi bir devlet böyle bir katliamın altına imza attı. Lakin ne hikmettir ki dünya devletlerinden kimse çıkıp bu konuyu meclisine taşıyarak bir devleti şahsı manevisinde yargılamadı. Neden? Şimdi Almanya sergilediği bu fütursuz tavırla kendi kuyruk acısını Türkiye üzerinden tatmin etmeye mi çalışıyor? Bu durum Almanya ve Türkiye ilişkileri açısından olumlu bir yöne gitmemektedir. Almanya’nın ekonomisi ve kültürüne Türk milletinin yaptığı katkılar ortadadır. Yıllardır iki devletin evlatları birbirleriyle iç içe yaşamıştır. Türk milleti ve Avrupa’da yaşayan kardeşlerimizin buna karşı net bir tavır alması gerektiğini biliyor ve söylüyoruz. Yapabildikleri her ne ise yapmaları gerektiği kanaatindeyiz. Kimseye zarar vermeden en insanca tavırla bunu yapacaklarından da eminiz. Almanya’da kabul edilen sözde soykırım meselesinde Türk milletinin ve devletinin tavrı bellidir. Türkiye kendi benliğine saldırmayan hiçbir milleti katletmemiştir. Köklü tarihi boyunca 72 milleti bir arada barındırarak onlara Teba-i Sadıka diyen ve devletin en üst kademelerinde bile görev veren bir anlayışı bize dil uzatanların anlamasını da elbette bekleyemeyiz. 3 milyondan fazla Suriyeli misafiri bulunan bir millet olarak bugün dahi bunu delil olarak gösterebiliriz. Malum Suriyeli vatandaşlara kapı aralayabilmek için bin dereden su getiren şartnameler döken Almanya’nın bunu anlayıp kavrayabilmesini elbette beklemiyoruz. Son sözümüz şudur ki; Türk milletine aba altından sopa göstermek kimsenin haddi değildir. Sivil Toplum Hareketi olarak Türkiye’ye karşı yapılmış bu saygısızca tavrı bütün benliğimizle kınıyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.