Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta şükür namazı kılındı

Muş’ta binlerce vatandaş milli irade şehitlerine rahmet dileyerek darbenin püskürtülmesi nedeniyle şükür namazı kıldı.Belediye meydanında toplanan binlerce vatandaş ay yıldızlı bayraklarla darbe girişimine tepki göstererek hükümete...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 03:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 03:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta binlerce vatandaş milli irade şehitlerine rahmet dileyerek darbenin püskürtülmesi nedeniyle şükür namazı kıldı.
Belediye meydanında toplanan binlerce vatandaş ay yıldızlı bayraklarla darbe girişimine tepki göstererek hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi.
Tekbirler getirerek sloganlar atan vatandaşlar, belediye meydanında hep birlikte saf tutarak milli mücadelede şehit olanlar için dua ederek darbe girişimin püskürtülmesi nedeniyle şükür namazı kıldı. Namazdan sonra on binlerce vatandaş kol kola girerek şehir merkezinin en büyük caddesi olan İstasyonda yürüyüşe geçti. Daha sonra Vali konağının önünde toplanan vatandaşları Vali Seddar Yavuz selamladı.
Demokrasi nöbeti için sokaklara çıkan binlerce vatandaşa teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, “Efendim bugün geliyoruz, bizde diyoruz ki gelirseniz göreceğiniz var” dedi.
Muşluların devletine, milletine, onuruna, demokrasiye ve şerefine sahip çıktığını ifade eden Vali Yavuz, “Bugün yine Muş dimdik ayakta, devletine, milletine, bayrağına ve meşru hükümetine ve meşru Cumhurbaşkanına sahip çıkıyor. Bu bir bağımsızlık savaşıdır. Bunun net bekçisi olarak ifade etmek istiyorum. Türkiye’yi bir sömürge Ortadoğu ülkesi haline getirmek isteyen hainlere karşı 79 milyon vatan evladı tek yürek, tek bilek ve tek bu halinde meydanları dolduruyor. Dolayısıyla bu hadiseyi böyle görmek lazım o yüzden de tüm kardeşlerimizin siyasi görüşü her ne olursa olsun bugün sahip çıktığımız şey bağımsızlığımızdır, onurumuzdur, haysiyetimizdir, şerefimizdir, namusumuzdur” dedi.
“Bizde diyoruz ki gelirseniz göreceğiniz var”
Halkı tehdit edici ve korkutucu açıklamaların yapıldığını ve bu açıklamalara sert bir şekilde tepki gösteren Vali Yavuz, “Bunu herkes böyle bilsin işte bugün bu düşünceyle Muşlu kardeşlerimiz meydanlarda. Yine halkı tehdit eden korkutan açıklamalar yapmaya gayret ediyorlar. Efendim bugün geliyoruz, bizde diyoruz ki gelirseniz göreceğiniz var” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.