Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta mehteranlı demokrasi nöbeti

Binlerce kişinin katılımıyla Muş’ta devam eden demokrasi nöbetine Elazığ Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da eşlik etti.Muş’ta binlerce kişi Fetullahçı Terör Örgütü’ne tepki göstererek hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 04:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 04:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta mehteranlı demokrasi nöbeti
Binlerce kişinin katılımıyla Muş’ta devam eden demokrasi nöbetine Elazığ Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da eşlik etti.
Muş’ta binlerce kişi Fetullahçı Terör Örgütü’ne tepki göstererek hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi.
İlk olarak Muş Valiliği önünde toplanan binlerce vatandaş mehteran takımı eşliğinde belediye meydanına kadar yürüyüş yaptı. Burada polisin güvenlik kontrolünden geçen vatandaşlar belediye meydanını hınca hınç doldurdu. Elazığ Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösteri ile başlayan programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Başbakanlık Müşaviri Saddetin Kılıç, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile binlerce vatandaş katıldı.
İlahi grubunun sahne almasından sonra protokol üyeleri birer konuşma yaptı. Son olarak vatandaşları selamlayan Vali Seddar Yavuz, kalkışma ile bu vatanı istila ve sömürgeleştirmek istediklerini söyledi.
Terörün iyisi kötüsü olmadığını ifade eden Vali Yavzu, “Gerçekten bu vatan istila edilmek istenmiştir. Bu vatan sömürgeleştirmek istenmiştir. Ve son 14 yıl 15 yıldır bu ülkede İslami hareketlerle İslami uyanış engellenmek istenmiştir. Ama sizler hayır dediniz. Bu göklerdeki ezanlar dinmeyecek hepiniz bayrak inmez dediniz” dedi.
Tüm terör örgütlerinin hepsinin aynı güçler tarafından yönetildiğini kaydeden Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şunu iyi bilin ki ne FETÖ ne PKK ne DAEŞ vallahi tallahi bunlar aynı örgütler ve bunların arkasındaki güçler aynı güçler. Sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı dedi ki ‘FETÖ, PKK, DAEŞ, YPG bunların hiçbirinin bir birinden farkı yok’ dedi. Çünkü bunlar Ümmetin son kalesine kast ediyorlar. Ümmetin son kalesi Türkiye’dir. Bayrağımıza sahip çıkacak mıyız? Kardeş olacak mıyız? Bir birimizi sevecek miyiz? Allah hepinizden razı olsun.”
Muş’ta PKK terör örgütünün polise yönelik yaptığı saldırıyı hatırlatan Vali Yavuz, “Geçen gün burada konuşuyordum, kulağıma fısıldadılar. Dediler ki Çiftlik noktasına saldırdılar, soğukkanlılıkla konuşmamı bitirdim buradan derhal Valiliğe geçtim ve koordine ettim. Değerli kardeşlerim terör örgütlerinin iyisi kötüsü bana yakını bana uzağı olmaz. Çünkü bu terör örgütü kurucuları bunları yönetenler aynı masada oturuyor. Ve saldırılanları kısa sürede etkisiz hale getirdik çok şükür. Bu şehrin güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Ve bu şehri daha güvenli hale getireceğiz. Ve daha küçük yavrularımız küçücük kızlarımız oralarda istiyorum ki onlar bu ülkenin cumhurbaşkanları olsun ve istiyorum ki bacılarımız bakan olsun, onlar bu ülkeyi yönetsin” ifadelerini kullandı.
AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de şunları söyledi: “20 gündür Muş’ta her geçen gün coşku giderek artıyor. Demokrasi nöbetine olan inanç artıyor. Birlikte yaşama bilinci ve ruhu artıyor. Vatan ve bayrak sevgisi giderek artıyor. Muş’ta insanlar hep biriz ve kardeşiz diyorlar. Ülkemizi hep birlikte şer güçlerden korumaya mecburuz. Bu konuda inançlıyız, kararlıyız hiçbir şer gücünün buna gücü yetmeyecektir. Hiçbir güç bizi bu inançtan alı koyamaz. Biz vatanımızı ve birlikteliği seviyoruz. Bayraklarımız inmeyecek, ezanlarımız dinmeyecek biz Reisi Cumhurumuzu seviyoruz. Onun emri başımız üzerinedir ve tüm halkımızda bunu diyor. Şu birliktelik olduğu sürece değil 20 gün 25 ay 25 senede bekleriz. Vatan savunması için gerekirse işimize de gitmeyiz ve hiç uyumadan bekleriz. Başkomutanımızın emrinde olacağız ve bu meydanları terk etmeyeceğiz. Muş’tan Ankara’ya ve tüm ümmete selam gönderiyoruz. Biz vatanımızı çünkü seviyoruz.”
Demokrasi nöbetine katılan 65 yaşındaki Miyaser Arslan da “20 gündür buradayım ve bitmeyene kadar da buradayım. Saate dörtte eve gidiyorum, saat dörde kadar buradayım ve bekliyorum. Darbelere fırsat vermeyeceğiz, kötülere fırsat vermeyeceğiz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Polisimize kuvvet versin, askerimize kuvvet versin, devletimize kuvvet versin. Kötülere lanet olsun, şehitlere rahmet olsun” dedi.
70 yaşındaki Sabiha Çivi ise “Allah devletimize zeval vermesin. Polisimize, askerimize zeval vermesin. Ölene kadar fırsat vermeyeceğiz. Barış işitiyoruz, barış” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra protokol üyeleri ve binlerce vatandaş Muş Valiliği önünde demokrasi nöbeti tutmak için yürüyüş yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.