Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta FETÖ mağduru Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan açıklaması

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik tepkilerin gösterildiği Muş’ta sivil toplum kurulu temsilcileri, 17-25 Aralık kumpasında görevinden istifa eden Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın yeniden kabineye geri dönmesi için çağrıda...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 05:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 05:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta FETÖ mağduru Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan açıklaması
Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik tepkilerin gösterildiği Muş’ta sivil toplum kurulu temsilcileri, 17-25 Aralık kumpasında görevinden istifa eden Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın yeniden kabineye geri dönmesi için çağrıda bulundular.
Belediye meydanında devam eden demokrasi nöbetinde platforma çıkarak basın açıklaması yapan Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, FETÖ/PDY terör örgütünün 17-25 Aralık kumpasında görevinden istifa eden Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan ile ilgili basın açıklaması yaptı.
STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, FETÖ terör örgütünün en büyük mağdurlarından biri olan Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın devletin bekası için kendini feda ettiğini söyledi.
FETÖ örgütünün yıllarca çeşitli Bakanlık görevleri ile devletine hizmet eden Çağlayan’ın itibarsızlaştırıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnızlaştırma politikası güttüğünü ifade eden Korkmaz, “Bu kalleş ve hain terör örgütü aslında karanlık yüzünü 17-25 Aralık tarihlerinde göstermiştir. Aslında bu darbe kadar şiddetli ve etkili olan girişimde ülkemizi itibarsızlaştırma, güçlenen ekonomisini çökertme, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ülkenin geleceğine yön veren Bakanlarımızı yok etmekti” dedi.
Çağlayan’ın FETÖ örgütüne hiçbir zaman boyun eğmediğini ülkenin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın itibarını korumak için kendini feda ettiğinin altını çizen Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Muş halkı olarak tüm ülkemizin dört bir tarafına sesleniyoruz; Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan o kritik süreçte ülkemizin geleceği, kalkınması, birlik ve beraberliği için 17-25 Aralık kumpasında kendini vatanı için feda etmiştir. Hepimiz Sayın Bakanımızın bu paralel çapraz sözde cemaat adlı hain terör örgütünün baskılarına boyun eğmemiştir. Sadece ülkesinin geleceğine, itibarına ve Cumhurbaşkanının dik durması için kutsi görevinden ayrılmıştır. Hayatı boyunca ticaretin can damarlarında yer edinmiş ve hayatı boyunca mal varlığıyla insanların yardımına koşan vatansever Bakanımız Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan’ın tekrar görevine gelmesini istiyoruz.”
Çağlayan’ın Bakanlık görevlerinde ülke ekonomisinde müthiş bir gelişme göstermesine vesile olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Ekonomi Bakanlığı döneminde faiz lobisine kafa tutarak ne kadar cesaretli olduğunu tüm dünyaya gösterdiği, ülke ekonomisi müthiş bir ilerleme kaydederek başta ABD ve İsrail olmak üzere birçok Avrupa ülkesini rahatsız ettiği unutulmamalıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik süreçte Sayın Bakanımızın eski görevine getirilmesini arzu ediyoruz. Sayın Bakanımızı tekrardan kabinede görmek istediğimizi Muş halkı ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak Cumhurbaşkanımız ve Başkanımızdan en büyük talep ve arzumuzdur” şeklinde konuştu.
Korkmaz’ın konuşmasından sonra meydanda bulunan binlerce vatandaş alkış ve sloganlar atarak Ekonomi Eski Bakanı Çağlayan’a destek verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.