Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta ’Fetih Buluşmaları’ programı

Muş’ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü dolayısıyla ’Fetih Buluşmaları’ programı düzenlendi.Şehir stadyumunda yapılan programa Vali Seddar...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 01:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 01:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta ’Fetih Buluşmaları’ programı

Muş’ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü dolayısıyla ’Fetih Buluşmaları’ programı düzenlendi.

Şehir stadyumunda yapılan programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, kamu kurum amirleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muş Valiliği Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başlayan programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, bu kutlu yürüyüşün sadece fethetmek ve toplumları yönetmek olmadığını aynı zamanda bütün insanlık için bir umut ve ışık anlamına geldiğini söyledi. İslam dünyasının kan ve gözyaşıyla yoğrulduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Dünya 5’ten büyüktür dediğimizde kıyametleri koparıyorlar. Çünkü İslam dünyasını kan ve gözyaşıyla yoğurmaya devam ediyorlar. Aramıza etnik, dinsel ve mezhepsel ayrımları taşıyarak, toplumları bize düşman ederek bu coğrafyayı parçalıyorlar. O yüzden bin yıllık geçmişimizden, tarihimizden ve medeniyetimizden güç alarak yeni bir kıyama, yeni bir dirilişe ve yeni bir kuruluşa ihtiyacımız var. Bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye yeni baştan politikalarını değiştiriyor. Geçmişte yapmış olduğu yanlışları, hataları düzeltiyor ve medeniyetimizle tamamen barışıyoruz. Bugünkü dünyadaki zulmün, haksızlığın ve akan kanın bir nebze olsun durması için dünyanın bize ihtiyacı var. Bu şuurla gençlerimizi yetiştirmeliyiz" dedi.

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İstanbul’un fethinin önemini anlattı.

Konferansın ardından Sanatçı Uğur Işılak bir konser verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.