Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta demokrasi nöbeti sona erdi

Fetullahçı Terör Örgütü’ne tepki amacıyla tepkilerin gösterildiği Muş’ta demokrasi nöbeti sona erdi. Terör örgütlerine tepki gösteren Vali Seddar Yavuz, “Türkiye’yi iç ve dıştan karıştırmak isteyen başta FETÖ terör örgütü...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 05:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 05:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta demokrasi nöbeti sona erdi
Fetullahçı Terör Örgütü’ne tepki amacıyla tepkilerin gösterildiği Muş’ta demokrasi nöbeti sona erdi. Terör örgütlerine tepki gösteren Vali Seddar Yavuz, “Türkiye’yi iç ve dıştan karıştırmak isteyen başta FETÖ terör örgütü olmak üzere PKK, Daiş DHKP-C gibi ve bunlara taşeron örgütü olarak kullanan efendilerine çok ciddi bir cevap vermiştir” dedi.
Muş’ta demokrasi nöbeti sona erdi. İlk olarak polis güvenlik kontrolünden geçen binlerce vatandaş belediye meydanını hınca hınç doldurdu. Burada Fetullahçı Terör Örgütü’ne tepki gösteren vatandaşlar, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi.
İlahi sanatçılarının sahne aldığı demokrasi nöbetinde Cumhurbaşkanı’nın Ankara’daki mitingi canlı olarak izlendi. Vatandaşlara Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, protokol üyeleri, STK temsilcileri de eşlik etti.
15 Temmuz tarihinde FETÖ terör örgütünün darbe girişiminde bulunduğu saatten itibaren Muş halkının meydanları terk etmediğini belirten Vali Seddar Yavuz, herkese ayrı ayrı teşekkür etti.
Vatandaşların Milli İradeye, bayrağına, vatanına ve Cumhurbaşkanı ile Hükümetine sahip çıktığını ifade eden Vali Yavuz, “81 İlimizdeki bu heyecan bu inanç sanıyorum özellikle Türkiye ye çeşitli projeleri dayatmak isteyen yada Türkiye’yi iç ve dıştan karıştırmak isteyen başta Fetö terör örgütü olmak üzere PKK, DAİŞ, DHKP-C gibi ve bunlara taşeron örgütü olarak kullanan efendilerine çok ciddi bir cevap vermiştir” dedi.
İstanbul Yenikapı da ki Demokrasi nöbeti ve şehitler mitingini hatırlatan Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hepinizin bildiği gibi Yenikapı da toplanan ve 8 milyona yaklaşan kitle bir kez daha bu ülkenin sömürgeciliği uşaklığa tahammülü olmadığın göstermiştir. Bu ülkenin asla istila edilemeyeceğini, asla proje dayatılamayacağını göstermiştir. Dolaysıyla aslında biz biliyorduk ama bunu unutanlar vardı sanıyorum. Dünya üzerinde bunu unutanlara bizi unutanlara bir kez daha Çanakkale ruhunun ne olduğunu göstermiş olduk. Bu vesile ile Yani Edirne’den Ardahan’a Antalya’dan Trabzon’a Muş’tan Eskişehir’e Ülkenin her bir köşesi diyor ki biz hür ve bağımsız doğduk ve hür ve bağımsız ölürüz diyor. O yüzden bu mesajın tüm dünyadaki aktörler tarafından doğru algılandığından eminim. O yüzden de biz 15 Temmuz’dan bu gün itibariyle daha güçlüyüz ve daha zindeyiz. Ay yıldızlı al bayraklarımız gelinci tarlası gibi Hakkâri’sinden Van’ına Muş’undan Edirne’sine kısacası 780 bin kilometre karelik alanımıza yayılmış durumda. Bu ülkeye tuzak kuranlara bu ülke üzerine hesap yapmaya çalışanlar etnik yada meşrebi ayrılıklarımızı yada farklılıklarımızı pompalamaya çalışanlar anladılar ki bu ülkede operasyonla ameliyat yapılamaz.”
PKK terör örgütü ve taşeronlarına sert bir şekilde tepki gösteren Vali Yavuz, “İşte efendilerinden talimat alan PKK yine bu gece yine maalesef Ülkemizin çeşitli bölgelerinde taşeron örgüt olduğunu bir kez daha gösterdi. Siviller başta olmak üzere bombayla araçlara saldırdı. Ama bilsinler ki bunlar hiçbir şekilde amaçlarına ve emellerine ulaşamayacaklardır. Bu millet 79 milyon vatan evladıdır. Birdir ve tek millettir. Biz her zaman söylüyoruz. Biz tek milletiz, tek devletiz ve tek bayrağımız var. Tek vatanımız var. Bu birlik ve beraberliği mutlak surette muhafaza ederek önümüze emin adımlarla ilerleyeceğiz ve bakacağız. Birbirimizin gözüne içtenlik ve samimiyetle bakacağız. Bir ve beraber olduğumuz her fırsatta göstereceğiz” ifadeler kullandı.
Muş Tarihi misyonuna uygun bir pozisyonuna aldığını vurgulayan Vali Yavuz, “Türkiye de belki ilk 3-4 il arasına sayılabilecek bir reaksiyon ve tepki göstermiştir. İlk saatlerden itibaren Muş’un ayır bir fark yarattığını söylemek isterim. Tabi ki Muş’un fark yaratmasından elbette tarihi misyona bağlamak gerekiyor. Çünkü Muş hepinizin bildiği gibi Anadolu İslam’la buluşturan memlekettir. Yani Anadolu anahtarıdır, kapısıdır” şeklinde konuştu.
Daha sonra STK temsilcilerinin birer konuşma yapmasıyla vatandaşlar valilik önüne geçerek burada demokrasi nöbetine son verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.