Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta binlerce kişi sokağa döküldü

Muş’ta binlerce vatandaşlar alanlara toplanarak, askeri kalkışmayı protesto etti. Vali Seddar Yavuz, hiçbir askeri hareketliliğin olmadığını söyledi.Muş’ta vatandaşlar alanlara toplanarak, askeri darbeye teşebbüsünü protesto etti, hükümet...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 04:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 04:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta binlerce kişi sokağa döküldü
Muş’ta binlerce vatandaşlar alanlara toplanarak, askeri kalkışmayı protesto etti. Vali Seddar Yavuz, hiçbir askeri hareketliliğin olmadığını söyledi.
Muş’ta vatandaşlar alanlara toplanarak, askeri darbeye teşebbüsünü protesto etti, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı. Valilik konağı önünde bayraklar açarak slogan atan vatandaşlara hitap eden Vali Seddar Yavuz, hiçbir sorun ve problemin söz konusu olmadığını ifade ederek, “Hiçbir sorun ve problem yok. Sizden ricam demokratik tepkinizi gösterin. Ancak kesinlikle ne askerimize herhangi olumsuz bir tezahüratta bulunmayın. Onlar bu ülkenin vatan evlatlarıdır. İçlerinde yanlış yapanlar var. Bu yanlış yapanlar mutlaka cezalandırılacaktır. Ama rica ediyorum şuanda Tugay Komutanlığı Yardımcılığımızdan nede Jandarma Komutanlığımızdan hiçbir hareket yok” dedi.
Gereken her türlü tedbiri aldıklarını kaydeden Vali Yavuz, şunları söyledi:
“Biz gereken her türlü tedbiri aldık merak etmeyin. İstirham ediyorum, rica ediyorum. Hiç kimseyi rahatsız, huzursuz etmeyin. Bu devlete sahip çıkın. Merak etmeyin. Allah hepinizden razı olsun. Allah bu devlete bu millete zeval vermesin. Bu devlete kast eden bu hainleri Allah kahretsin. Onları yok etsin. Bu paralel çapraz bu ülkede bitecek.”
Vali Yavuz, vatandaşları uyardı
Vatandaşların askeri birliklerin önünden geçmemesi ve rahatsız etmemesi uyarısında bulunan Vali Yavuz, “Kesinlikle askeri birlik önünde gezmeyin, onları huzursuz etmeyin. Komutanlar bizim emrimizdedir. Herhangi bir şekilde yanlışları şua saate kadar olmamıştır olma ihtimalleri de yoktur” şeklinde konuştu.
Vali Yavuz’un konuşmasından sonra binlerce kişi ay yıldızlı bayraklarla Muş Belediyesi önüne geçti. Burada İstiklal Marşı’nı okuyan vatandaşlar, sloganlar atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi. Binlerce vatandaş saatlerce sloganlar atarak araç konvoyları ile sokaklarda dolaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.