Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD Başkanlar Toplantısı Sinop’ta yapıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Hükümetimiz bu kadar alçak bir girişim sonrasında olağanüstü hal ilan etti ve şu ana kadar da olağanüstü halin bizim günlük hayatımıza ve iş hayatımıza...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Hükümetimiz bu kadar alçak bir girişim sonrasında olağanüstü hal ilan etti ve şu ana kadar da olağanüstü halin bizim günlük hayatımıza ve iş hayatımıza yansıyan bir tarafı yok" dedi.
MÜSİAD Başkanlar Toplantısı Genel Başkan Nail Olpak başkanlığında Sinop’ta yapıldı. Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde Sinop MÜSİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkan Yardımcıları Alipınar Topdaş, Eyüp Uğur, Abdurrahman Kaan, Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Yurtiçi Teşkilanlanma Komisyonu Başkanı Turgut Al, genel merkez yöneticileri, illerin şube başkanları katıldı.
Toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, hain darbe girişimi ardından başlayan süreçten ülkenin daha güçlü olarak çıkacağını söyledi. Nail Olpak, "Biz MÜSİAD olarak Cumartesi günü öğleyin sektör kurulu başkanlarımız, eski genel başkanlarımız ve eski genel başkan yardımcılarımızın katılı ile gerçekleştirdiğimiz ilk olağanüstü yönetim kurulu toplantısı ardından basına yaptığımız açıklamada, bu girişim sonucunda ülkemizin ekonomisinin orta vadede bu işten güçlenerek çıkacağını iddia ederek ve söyleyerek bu sürece sahip çıkmıştık. Halen daha bu iddiamızı da sürdürüyoruz. Bir başka tarafı da hayatımızın normalleştirilmesi ile ilgili kısmıydı. Bunun da önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hamdolsun bizim intibak yeteneğimiz ve hızlı bir şekilde sahip çıkma yeteneğimiz birçok ülkeden farklı" dedi.
Konuşmasında iş dünyasına üretime ve direnişe devam mesajı veren Nail Olpak, "Yıl başında planladığımız başkanlar toplantısını, 15 Temmuz’da yaşanan FETÖ terör örgütünün darbe girişimine rağmen, hayatımızı normal şekilde sürdürmek adına iptal etmeden devam ediyoruz. MÜSİAD olarak biz bu süreci 3 aşamalı şekilde değerlendirdik. Birincisi meydanlarla ilgili kısmıydı, bu ’direnmeye devam’ dediğimiz kısım. İkincisi günlük hayatımızla ilgili kısmı, bu da ’üretmeye devam’ diye ifade ettiğimiz kısım. Malum o Cuma gecesinden sonraki ilk iş gününde, bazı şube başkanlarımız ve bazı üyelerimiz, önceden planlamış oldukları yurt dışı gezilerini bile iptal etmediler. Konuşma ve görüşmelerimizde iptal etmemelerini özellikle kendilerine tavsiye ettik. Çünkü hayatın normal seyrinde gittiği hususu bizim açımızdan çok önemli" diye konuştu.
Yaşanan sürecin yurt dışı ayağına da dikkat çeken Nail Olpak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yurt içinde yaşanan konsolidasyon yani birlikteliğinin, herkesin o takdirle karşıladığı milletin devletiyle birlikte kaynaşmasının olumlu sonucunu içeride daha rahat alırken, maalesef yurt dışında bu hain çetenin yıllar boyunca yapmış olduğu çalışmanın uzunca bir sürede bertaraf edilmesinin söz konusu olduğu için de ’yurt dışı seferberliği’ diye üç ana başlıkta konuşuyoruz. Dün yabancı basın mensupları vardı. Bunları sordular. Onların gözüyle dinlemek ve anlatmamız lazım. Söylediğimiz şuydu. Brüksel Hava Limanı’na bir terörist saldırı yaşandı. Hava Limanı 15 gün boyunca tüm uçuşlara kapatıldı. Ondan sonraki üç ayda da yarım servis verdi. Hiç arzu etmezdik, ama Atatürk Havalimanı’na benzeri bir saldırı akşam saatlerinde yapıldı. Saat 02.00’de Atatürk Havalimanı’nda tam kapasite ile servise başlanmıştı. Bu bizim başka ülkelerle olan farkı en net şekilde ortaya koyan bir tablo. Fransa’da bir şehre yapılan terörist saldırıdan dolayı olağanüstü hal ilan ediliyor ve normal sayılıyor. Hükümetimiz bu kadar alçak bir girişim sonrasında olağanüstü hal ilan etti ve şu ana kadar da olağanüstü halin bizim günlük hayatımıza ve iş hayatımıza yansıyan bir tarafı yok."
Darbe girişimi ardından Pazar günü AVM’lerin yüzde 80 ciro yaptığını dile getiren Nail Olpak, "Alışveriş merkezleri bir taraftan milletin nabzının tutulduğu alanlar. Alışveriş Merkezleri (AVM) ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı’nın da aramızda olduğu bir basın toplantısını Pazartesi günü gerçekleştirmiştik. Orada başkanın ifadesini size nakledeyim. ’Cumartesi günü Türkiye genelinden alınan rakamlara göre yüzde 50 ciro elde ettik, Pazar günü de yüzde 85 ciro elde ettik’ dedi. Söylemek istediğimiz şu: Bizim insanımız deme ki Cumartesi günü öğle saatleri itibariyle bu darbe girişiminin sonucunu görmüş ve hayatını normalleştirmeye başlamıştır. Bu çok önemli bir gösterge" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.