Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muratpaşa Alzheimer’e dikkat çekti

Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği ve Artı Nefes Vakfı’yla birlikte 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.Falez Yaşlı Evi’nde düzenlenen toplantıda Alzheimer hastalığı hakkındaki...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muratpaşa Alzheimer’e dikkat çekti

Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği ve Artı Nefes Vakfı’yla birlikte 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Falez Yaşlı Evi’nde düzenlenen toplantıda Alzheimer hastalığı hakkındaki bilinmeyenleri ve merak edilenler konuşuldu. Açık havada gerçekleşen ve ilginin son derece yüksek olduğu toplantıda Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Nur Ebru Barçın konuşmacı olarak katıldı.

Doç. Dr. Barçın, Alzheimer’in bellek, dil, görsel mekansal yetenekler gibi birden fazla alanda gelişen kayıp nedeniyle kişinin günlük yaşam aktivitelerini eskisi gibi sürdürememesine neden olan bir hastalık olduğunu söyledi. Genetik nedenlerden dolayı hastalığın erken yaşlarda da görülebildiğini belirten Doç. Dr. Barçın, “Hastalığın erken, orta ve ileri evresi mevcut. Erken evrede yeni olayları unutma gibi depresyon, günlük işlevlerde hafif düzeyde kayıp görülürken orta evrenin en önemli bulgusu davranış bozuklukları. Hastalığın ileri evresinde maalesef birey kişisel bakımı da dahil olmak üzere tüm günlük işlerinde başkasının bakımına muhtaç, hatta yatağa bağımlı hale gelebilir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.