Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Murat Kekilli, Mersin’de demokrasi nöbetine katıldı

15 Temmuz darbe girişimi gecesinden itibaren demokrasi nöbeti tutan Mersinlilere, ünlü sanatçı Murat Kekilli de eşlik etti. Kekilli, vatandaşlarla birlikte kendi bestelediği 15 Temmuz marşını söyledi. Kekilli, "Bundan sonra ülkemizi güzel...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Murat Kekilli, Mersin’de demokrasi nöbetine katıldı
15 Temmuz darbe girişimi gecesinden itibaren demokrasi nöbeti tutan Mersinlilere, ünlü sanatçı Murat Kekilli de eşlik etti. Kekilli, vatandaşlarla birlikte kendi bestelediği 15 Temmuz marşını söyledi. Kekilli, "Bundan sonra ülkemizi güzel günlerin beklediğine inanıyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla meydanları doldurarak Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine izin vermeyen vatandaşlar, ülke genelinde demokrasi nöbetine devam ediyor. Yurdun doğusundan batısına her ilde, farklı siyasi görüşlerden on binlerce kişi meydanları doldururken, darbe girişimine tepki gösteriyor. Mersin’de de vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda başlattıkları ’demokrasi nöbetleri’ne devam ediyorlar. Dün gece Mersinli vatandaşlara ünlü sanatçı Murat Kekilli, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ve AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik de eşlik etti. Meydanda vatandaşlarla birlikte kendi bestelediği 15 Temmuz marşını söyleyen Murat Kekilli, "Darbe girişimini zor da olsa atlattık. Çok karanlık bir döneme girebilirdik. Allah yüzümüze baktı. Yan yana, omuz omuza verip, darbe girişimine karşı milletimizle birlikte mücadele etmenin şerefini ben de yaşadım. Bundan sonra ülkemizi güzel günlerin beklediğine inanıyorum. Canlarını feda eden her şehidimize Allah rahmet eylesin, o gece tankların önünde duran herkesten Allah razı olsun. Şu an sizlerle yan yana olmak bana gurur veriyor. Biz her gün bir şehirde nöbetteyiz. Bir daha öyle karanlık günlere dönmemeyi diliyorum. Artık daha çok inanıyorum farklı görüşten insanların mevzu vatan olunca bir araya gelerek yüksek medeniyet seviyesine memleketimizi ulaştıracak ve tüm dünyaya model olacak inşallah. Dün Malatya’daydım. Size onlardan selam getirdim. Aydınlık günler gelecek inşallah" diye konuştu.
Meydandaki vatandaşların istek şarkı talebini de geri çeviren Kekilli, “Şarkı zamanı değil şu an. Burada milli marşımızı söylememiz lazım. Ama söz şu günler geçsin, buraya geleceğim ve siz ne istiyorsanız buradan söyleyeceğim” şeklinde konuştu.
AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise ilk günden beri meydanlarda bulunan, demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür ederek, "Bayrağımız için, onurumuz için, vatanımız için demokrasi mücadelesi veren bu asil milletin önünde şahsım ve teşkilatım adına saygıyla eğiliyorum. İyi ki varsınız. İyi ki de sizlerle beraberiz. Hepinizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.
AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan da darbe girişimini engelleyen en büyük faktörün vatandaşlar olduğunu kaydederek, "Dün Külliye’deydik, bugün de sizlerleyiz. Pazar günü dünyada ilk defa eşi benzeri olmayan Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları, dini, etnik kökeni, mezhebi, siyasi görüşü ne olursa olsun İstanbul Yenikapı’daki mitingde bir araya gelerek tek yürek olacağız. Dünyada birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ne olduğunu hep beraber göstereceğiz inşallah. Allah hepinizden razı olsun" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.