Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Munzur Festivali Suruç’ta Hayatını Kaybedenler Anısına İptal Edildi

Bu yıl 15.’si yapılması planlanan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anısına saygı nedeniyle iptal edildi.Tunceli Belediyesi önünde konuya ilişkin basın...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu yıl 15.’si yapılması planlanan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anısına saygı nedeniyle iptal edildi.
Tunceli Belediyesi önünde konuya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirildi. Festival tertip komitesi üyelerinin katıldığı açıklamada konuşan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Bu yıl 15. yılında olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin 38’lerden bugüne kadar her gün büyüyen Dersim direniş ruhunun ortaya çıkardığı bir etkinlik olduğunu söyledi. Altun, "Yıllardır Dersim’den göç etmek zorunda kalan halkımız ile yerelde yaşayan halkımızın bir araya geldiği düşünce ve duygu birliğini geliştirdiği bir etkinlik olmasının yanı sıra Dersim’in ekonomik ve siyasal gerçekliğine de katkı sunduğu da bilinen bir durumdur. Tam da festivalimizi gerçekleştireceğimiz bu süreçte Suruç’ta evlatlarımıza yönelik yapılan katliam Dersim halkını derinden yaralamıştır. Bizler acıları en derin haliyle yaşayan ve zulme karşı direnen bir halkın evlatları olarak Suruç’ta yaşanan bu katliama sesiz kalmayacağımızı, şehit düşen ve yaralanan evlatlarımızın hayallerini sahipleneceğimizi bu açıklama ile dile getirmek istiyoruz" dedi.
Rojava’daki direnişin tüm ezilen halklar için umut olduğunu belirten Altun, "Kobane kantonunda barbar IŞİD çetelerine karşı verilen direniş ise enternasyonalist - birleşik mücadelenin zaferi ile sonuçlanmıştır. Rojava devrimi ve Kobane zaferini hazmedemeyen emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileri öngöremedikleri bu enternasyonalist zaferi bozmak ve direnen halkları yıldırmak için halklar üzerindeki komplolarına devam etmektedirler. Ortadoğu’da onlarca yıldır demokratik - devrimci mücadeleleri boğmaya çalışan kapitalist hegemonya, direk müdahalede bulunamadığı zamanlarda sinsice beslediği IŞİD gibi radikal İslamcı barbarları Ortadoğu sahnesine çıkarıp bu topraklarda kaosu ve umutsuzluğu yaymaya çalışmaktadır. Ortadoğu’da Siyonist ve emperyalist yapılara değil sadece demokrasi güçlerine ve mazlum halklara saldıran bu barbar güçlerin kimin tarafından oluşturulduğu ve beslendiği hepimizin bildiği bir gerçekliktir. Suruç’ta sosyalist gençlerimize yapılan katliam da bunun en son örneğidir" diye konuştu.
Suruç’taki patlamaya da değinen Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, "Devrimci-enternasyonal mücadeleye katkı sunmak için Suruç’a giden gençlerimize yapılan saldırıyı ve katliamı şiddetle kınıyoruz, tüm devrimciler ve yurtseverler nezdinde bu güne kadar toprağa düşenlerin ölümü yenip ölümsüzleştiği inancımızla, Dersim halkı olarak, Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ni, Suruç’ta şehit düşenlerin anısı gereği bu sene Dersim merkez, Mazgirt, Nazimiye, Ovacık, Pülümür, Hozat ilçeleri ve Akpazar beldemizde gerçekleştiremeyeceğimizi belirtiyoruz. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin çıkışındaki mücadele ve direniş enerjisini, önümüzdeki günlerden itibaren ’Dersim Kobani’ye Akıyor’ şiarıyla etkinliklerimizi ve kampanyalarımızı gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için seferber edeceğimizi bu açıklama ile duyuruyoruz" şeklinde konuştu.
Nurhayat Altun bir gazetecinin IŞİD’in saldırı yapabileceği gerekçesiyle festivalin iptal edildiği yönündeki sorusuna böyle bir durumun söz konusu olmadığını festivali Suruç’ta hayatını kaybedenlerin anısına iptal ettiklerini söyledi.
Festivalin, 7-8-9 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanıyordu.
Öte yandan Tunceli’nin Pülümür ilçesinde düzenlenmesi planlanan Geleneksel Bal Festivali de Suruç’ta yaşamını kaybedenler anısına iptal edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.