Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mültecilerin İzmir’deki Adresi Harmandalı Olacak

Avrupa Birliği-Türkiye anlaşması çerçevesinde Yunanistan’dan Türkiye’ye geri gönderilecek mültecilerin barınacağı adreslerden biri olarak İzmir’in Çiğli ilçesinde yaptırılan mülteci kampının da yer aldığı ileri sürüldü. İnşası...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği-Türkiye anlaşması çerçevesinde Yunanistan’dan Türkiye’ye geri gönderilecek mültecilerin barınacağı adreslerden biri olarak İzmir’in Çiğli ilçesinde yaptırılan mülteci kampının da yer aldığı ileri sürüldü. İnşası yeni tamamlanarak hazır hale gelen ve konfor bakımından her şeyin düşünüldüğü kampa, Avrupa Birliği Komisyonu’nun geçtiğimiz günlerde bir heyet göndererek denetleme yaptırdığı öğrenildi.
Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki göçmen anlaşması gereği, Türkiye üzerinden gelen mültecilerin geri gönderilebilmesi için ilk mülteci kafilesi geçtiğimiz Pazartesi günü, Yunanistan’dan feribotlarla İzmir’in Dikili ilçesine getirilmiş buradan da otobüslerle Kırklareli’nde bulunan mülteci kampına götürülmüştü. Geri gönderilen mülteciler Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan mülteci kamplarına yerleştirilecekken bunlardan bir tanesinin de İzmir’de 2012 yılında yapımına başlanan ve kısa süre önce biten Çiğli ilçesindeki Harmandalı Mülteci Kampı olduğu ileri sürüldü. Avrupa Birliği-Türkiye anlaşması çerçevesinde, Avrupa Birliği Komisyonu’ndan bir heyetin geçtiğimiz günlerde 60 dönüm arazi üzerine kurulu mülteci kampını denetlemeye geldiği iddia edildi. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yaptırılan Harmandalı Mülteci kampında; mülteciler için sınıf, atölye, kantin, kütüphane, TV odaları, internet salonu, berber salonu, terzi salonu, çocuk oyun alanı kapalı spor salonu, yemekhane, sağlık merkezi, çamaşırhaneyi gezen heyetin olumlu görüş belirttiği belirtildi. Mülteci Kampı’nda son hazırlıkların da yapıldığı, Türkiye-Avrupa Birliği mutabakatı temelinde gerçekleşen ’Sığınmacı geri kabulü ve değişimi’ çerçevesinde, önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelecek olan mültecilerin buraya yerleştirileceği ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.