Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mültecilerden Sorumlu Başbakan Danışmanı Mardin’de

Başbakan Başdanışmanı Muhammed Murtaza Yetiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı doğrultusunda, Türkiye’de bulunan 2 milyon mülteci ile ilgili toplantılar yapılıp, raporlar hazırlanacağını belirtti.Mülteciler ve insani yardımlardan...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Başdanışmanı Muhammed Murtaza Yetiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı doğrultusunda, Türkiye’de bulunan 2 milyon mülteci ile ilgili toplantılar yapılıp, raporlar hazırlanacağını belirtti.
Mülteciler ve insani yardımlardan sorumlu Başbakan Başdanışmanı Muhammed Murtaza Yetiş, Suriyeli mültecilerin durumu ile ilgili bilgi almak için Mardin’e geldi. Bir otelde, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Yetiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı doğrultusunda, Mardin’den başlamak üzere ülke genelinde toplantılar yapacaklarını ve Türkiye’de yaşayan 2 milyon Suriyeli mülteci ile ilgili değerlendirme ve tespitlerde bulunacaklarını kaydetti.
“VERİLER BAŞBAKAN’A SUNULACAK”
Suriyeli mültecilerin şehirlerde oluşturduğu yükü, bu yükün paylaşılması ve geleceğe ilişkin ortaya konacak öngörüler ile meseleyi sahada yeniden ele almak istediklerini anlatan Yetiş, “Mazlumun sahiplenilmesi meselesi güvenlik sorunu, insani yardım, beslenme gibi birçok konuyu kapsıyor. Bu problemler ışığında önerilerinizi almak için buradayız. Bu çalışmaların hepsi kayıt altında tutularak raporlar hazırlanacak. Ülke genelinde yapılacak toplantılar neticesinde elde edilen veriler Başbakan’a rapor edilecek” dedi.
“TÜRKİYE HERKESE YARDIM ELİNİ UZATMIŞTIR”
Türkiye’nin kriz bölgesinde istikrarını sağlayan bir ülke olduğunu ve bölgenin yükünü taşıma gibi bir sorumluluğun altına girdiğini vurgulayan Yetiş, şunları kaydetti:
“Bu çerçevede tıpkı kadim şehrimiz Mardin gibi Türkiye’mizin dört bir yanında bu kriz bölgelerinin sıkıntılarından ülkemize huzur bulmak için gelen birçok misafirimizle hepimiz iç içe yaşıyoruz. Bu ülke, ‘imdat’ diye kendisine koşan herkese yardım elini uzatmıştır, gönlünü açmıştır. Bugün de Suriye’de yaşanan sıkıntı ile birlikte 4 yıldan beri milyonlarca Suriyeli kardeşimize hem kardeşlik elini hem de insan onuruna yakışır muameleyi elinden geldiğince, imkanlar ölçüsünde ortaya koymaya çalışmıştır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.