Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mülteciler Gitti, İzleri Kaldı

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki yasa dışı göçe ilişkin yapılan anlaşma sonrası Bodrum’da kaçaklar büyük ölçüde azalırken sahillerde bıraktıkları eşyalar ise objektiflere yansıdı.Bodrum’da yasa dışı yollarla Yunanistan’a...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki yasa dışı göçe ilişkin yapılan anlaşma sonrası Bodrum’da kaçaklar büyük ölçüde azalırken sahillerde bıraktıkları eşyalar ise objektiflere yansıdı.
Bodrum’da yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen mültecilerin asıl geçiş noktası olan Akvaryum Koyu’nda bıraktıkları eşyaları objektiflere yansıdı. Araçların giremediği bölgeye yaklaşık 5 kilometre yürüyen mülteciler ulaştıkları koydan Yunanistan’ın Kos adasına geçtikleri öğrenildi. Türkiye ve AB arasından yapılan sığınmacı anlaşmasının ardından ise koyu terk eden mültecilerin sadece eşyalarının kaldığı görüldü. 1 kilometrelik koyun tamamında eşyaların bulunduğu göze çarptı. Koyun bazı bölümlerinde ise soğuktan ve yağmurdan korunmak için barakalar yapıldığı görüldü. Koydaki kıyafetler, çantalar, lastik botlar, tekne şişirmekte kullanılan pompalar ve çok sayıda yiyecek, içecek kapları dikkatlerden kaçmadı. Mültecilerin ısınmak için kıyafetlerini yaktıkları görüldü.
Akvaryum Koyu’nda sık sık mültecilere rastladıklarını söyleyen tekne kaptanı Burak Erdemli, “Bu koylardan çok geçiş oluyor. Biz bir çok kez koyları temizledik. Ama halen koylarda mülteci eşyalar çok fazla. Çoğunlukla Pakistan ve Suriyeli mülteciler geçiyor. Belediye ekipleri koylarda temizlik yapıyor ama kirliliğin önüne geçemiyor. Çünkü hergün bu koyan yüzlerce mülteci geliyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.